avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz - art.65 aliniat 1/codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz - art.65 aliniat 1/codul muncii

Buna ziua,
Am primit un "martisor" scris, pe 01.03.2012, prin care sunt informata ca:
"avand in vedere reorganizarea activitatii societatii, va comunicam ca incepand cu data de 01.03.2012 sunteti in perioada de preaviz de 20 (douazeci) de zile lucratoare, in conformitate cu prevederile art.75 alin.1 din Legea nr.53/2003-Codul Muncii, modificata si actualizata, urmand ca incepand cu data de 29.03.2012 sa incetati activitatea in cadrul societatii noastre, conform art.65 aliniat 1 din Codul Muncii.
Pe parcursul termenului de preaviz aveti toate drepturile si bligatiile care decurg din contractul individual de munca."

Dupa "soc", pentru ca a fost si este un soc pentru mine, am venit pe 01 si 02.03. la serviciu, am predat toate documentele, practic am facut fisa de lichidare, pe care am semnat-o, au semnat-o si cei de la dep.Personal, si conform spuselor conducerii, dupa ce imi predau totul, nu trebuie neaparat sa vin, pot sa stau acasa sa-mi caut....
Intrebarea mea este: normal nu trebuie sa vin in aceasta perioada de 20 zile, timp de 4 ore la serviciu ? sau as putea sa vin 10 zile, timp de 8 ore - dar asta ar insemna o intelegere, scrisa cumva.
Problema este ca nu am incredere in spusele conducerii, sa stau acasa linistita, pentru ca m-as putea trezi ca nu-mi mai dau banii pe aceasta perioada.
Procedez corect, ca vin in perioada de preaviz, chiar daca mi-au spus ca pot sa stau acasa, dupa ce mi-am predat totul ? Va rog sa ma sfatuiti cum sa fac.
Acum, sunt la serviciu, pentru ca v-am spus, nu mai am incredere in ei !
Si dupa perioada de preaviz, trebuie sa-mi depun actele de somaj ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 11:27, 5 Martie 2012
Multumesc pentru incurajari !
Da, termenul este de 10 zile calendaristice pentru ca sa primestti indemnizatia incepand cu ziua urmatoare.Ca termen general, ai perioada de 12 luni de la incetarea cim dar primesti indemnizatie de la data depunerii actelor.
Pentru indemnizatie este obligatoriu sa ai 12 luni din ultimele 24 cu plata contributiei, stagiu de cotizare.
Societatea trebuie si ea sa aiba platite la zi contributiile la somaj.
Actele care sunt necesare:
[ link extern ] /
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizul Imprevizibila Imprevizibila As dori sa-mi spuneti care este durata programului de lucru in perioada de preaviz? Eu fiind in preaviz, trebuie sa stau 8 ore la serviciu. Cand imi pot ... (vezi toată discuția)
Lamuriri in legatura cu somajul liliana_78 liliana_78 Buna ziua,revin la problema mea-pe data de 20noiembrie 2012 fata cea mica face 2ani si ar trebui sa ma intorc la munca pe 21(sunt angaj.la ei din 1998 cu ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil adriana2012 adriana2012 Buna ziua. As avea si eu nevoie de cateva lamuriri daca se poate. Pana la data de 21 octombrie 2014 eu sunt in concediu de crestere copil, iar apoi voi fi data ... (vezi toată discuția)