avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROBLEME DE FAMILIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROBLEME DE FAMILIE

Salut tuturor.Problema mea consta in faptul ca sunt impreuna cu o fata de un an dar ea nu are libertate aproape la nimic datorita faptului ca parintii ei sunt cam "comunisti"(suntem in 2008 si inca nu a disparut comunismul #-o) si in plus nu accepta o relatie a fiicei lor cu cineva de o alta religie,adica cu mine.Fata,care acuma are 18 ani,a fost si batuta si data afara din casa pentru faptele astea si nu mai rezista o situatie de gen,si in acelasi timp,dupa ce am fost acuzat si eu de mai multe ori de catre ei,m-am saturat de comportamentul lor X-(.Eu cu prietena am decis ca ea sa plece de acasa si sa vina sa locuiasca la mine dar ne intrebam ce consecinte vor fi?! Eu am 20 de ani si stau singur in apartamentul parintilor mei(care sunt plecati in Italia).Dupa acordul lor,ca prietena sa se mute cu mine,nu stim incotro sa ne indreptam sau daca vom face ceva gresit,pentru ca suntem in acelasi timp si in clasa a 12-a amandoi,in aceasi clasa.Ar reprezenta scoala sau politia un obstacol pentru noi,chiar si daca suntem majori?
Cel mai recent răspuns: malacka , utilizator 08:58, 24 Noiembrie 2008
Am zis ca motive sunt o gramada pt ca eu sa nu ma duc la munca si repet : NU VREAU SA INTRU IN DETALII. Eu am deschis subiectu' asta doar sa ma asigur ca nu vor exista probleme sau consecintze grave in caz ca ea se va muta la mine...nu am cerut sfaturi la nivel moralistic sau de comportament.Eu nu accept critici din partea cuiva atunci cand nu se stiu anumite detalii despre mine...acele detalii nu au fost explicate intentzionat de catre mine pt ca nu au legatura cu subiectul inceput.S-a produs un "momento" di "lamento" la inceput pt ca ma aflam intr-o situatzie de cadentza sumbra si am accentuat faptul ca singura noastra problema intr-un final ar fi economia ei.Parintzii ma pot sprijinii pana la un anumit nivel de aceea am dedus ca singura shansa e ca ea sa gaseasca ceva de munca.In legatura cu casatoria,am zis ca EU(NOI) nu accept pana in prezent..nu era vorba de parintzii mei,pt ca in final eu iau deciziile nu ei...Religia mea este 100% respinsa de catre parintzii "femeii" mele pt ca mi-au zis-o de mai multe ori in fatza....si daca nu intzelegetzi de ce zic "femeia" in ghilimele nu este o problema de a mea.Nu este vorba despre non-romantism daca nu intzelegetzi si nici o lipsa de respect fatza de ea.In plus nu am intrat asa de mult in detaliile prohibitziilor parintzilor ei pt ca dvs. sa-mi ceretzi mie explicatzii la ceea ce face sau nu face "femeia" mea.Este de-ajuns incipitul dezvoltat si am cerut un simplu sfat luciditator la nivel problematic lipsit de aspiratzii.Stiu ca la nivel stilistic se remarca incapatzinarea mea dar sunt o fiintza rationala ca totzi altzii si imi place sa iau deciziile singur(sau singuri in cazu' asta) "culegand" din sfaturile ce ma inconjoara.Prietena mea urmareste acest caz impreuna cu mine cu o speciala tristetze metafizica,sugerand monotonia si un plans infinit al starii de disperare.
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2008
shady_jp_jr_boy, utilizator
Bine, cum spuneti... Nu v-am facut morala... De criticat, nici atat! Doar ca m-am gandit si la fata... „Problema” nu era ca ati folosit substantivul femeie, ci pt ca tot repetati "a mea”. Nu e a dv! E doar prietena dv, dar cand afirmati "Femeia mea” suna a... obiect (si nu sunteti proprietarul ei).
In rest, va doresc numai dupa sufletul dv! Si nu voi mai comenta nimic dupa acest mesaj.

P.S. Consecintele grave se pot ivi si din alte cauze... dar v-ati gandit numai la lege. Consecinta grava poate fi... acea tristete metafizica (?!) a prietenei. Consecinta grava poate fi si un rezultat scazut la invatatura daca va trebui sa si munceasca. Dv ati scris ca 6-7 ore sunteti la scoala (alaturi de ea, pt ca sunteti in aceeasi clasa) – daca ea se mai duce si la munca vreo 4 ore (si pierde cu drumurile alte vreo 2 ore) rezultatele ei la invatatura vor scadea si, pe cale de consecinta, va scadea si sansa de a promova examenul de bacalaureat cu o nota mare (sa nu mai scriu despre probabilitatea de a nu-l promova, avand in vedere ca urmati cursurile unui liceu de prestigiu).
Poate sunt eu demodata la varsta de treizeci si ceva de ani, dar , desi aveti amandoi varsta conferita de lege cand puteti sa luati decizii, eu zic ca sunteti doar niste copii mofturosi, care cred ca, daca scapa de parinti, totul o sa fie super.
a fii major nu inseamna neaparat doar varsta, ci mai mult atitudine si gandire.legal,da, sunteti majori,dar atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fugitul de acasa la 16 ani tutu1 tutu1 prietena mea are 16 ani si vrea sa plece de acasa sa stea cu mine nu isi mai suporta parintii iar pe mine ma iubeste suntem impreuna de aproape 3 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Codul penal legat de minori gabry08 gabry08 Buna ziua!Am si eu o intrebare si as dori sa primesc un raspuns cat mai concret si sigur referitor la legile actuale!Eu sunt major,iubita mea are 16 ani e ... (vezi toată discuția)