avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de colaborare

Va salut,
Lucrez de 2 saptamani la o companie de cercetare de piata,post de operator call-center.
Am semnat in prima zi un contract de colaborare in 2 exemplare.
Am asteptat 1 saptamana sa mi se dea partea mea de contract,ca sa aflu ca s-a pierdut !
Am semnat al 2-lea contract si acum astept din nou sa mi se elibereze partea mea.
Este normal acest lucru? Sa opreasca ei partea mea de contract? Si sa il mai si piarda?
Mentionez ca este un job part-time,5 ore pe zi,25 de ore pe saptamana, contractul este valabil pe 15 zile,sunt platit cu 5RON/chestionar corect si complet.
De asemenea multi colegi se plang ca nu sunt platiti in termenul stabilit-trebuia sa primeasca salariul intre 25 si 30 ale lunii februarie si nu l-au primit nici acum.
In plus,am fost instruiti sa spunem ca numerele de telefon sunt generate aleatoriu de calculatore,DAR noi sunam dintr-o baza de date in care apare si orasul persoanei apelate. Ni s-a spus sa stam linistiti,ca au ei grija sa ne dea baze de date si totul e legal.

Spuneti-mi va rog, e ceva normal ?


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 10 Martie 2012
Contractul de colaborare nu este supus legislatiei muncii, ci dispozitiilor Codului Civil ... in cazul in care nu se plata plata remuneratiei stabilite prin contract, va puteti indrepta impotriva beneficiarului cu o actiune in pretentii ...

Cum se face semnarea contractului? .. mai intai dvs si apoi acea societate?
Dupa interviu am fost invitat sa semnez contractul in dublu exemplar.
Apoi au fost adunate toate contractele si ni s-a spus ca urmeaza sa le primim in cateva zile.
Deja lucrez de 2 saptamani. Nu vreau sa semnez alt contract si sa prelungesc cu inca 15 zile colaborarea cu aceasta firma.
Deci dumneavoastra spuneti ca,daca ei nu vor sa ma plateasca,singura solutie este un proces civil?
Ma tem ca in acest caz costurile unui proces ar depasi cu mult veniturile pe care le astept eu.
Fiind o actiune in pretentii pe dreptul comun veti plati o taxa judiciara de timbru in functie de valoarea pretentiilor si un timbru judiciar de 0.3 lei.
Nu stiu exact cum functioneaza sistemul juridic,trebuie sa recunosc ca am o parere preconceputa negativa.
Apreciez faptul ca va alocati timp si nervi pentru a oferi sfaturi si informatii persoanelor care nu au experienta in acest domeniu.
Multumesc!

Multi dintre noi au o parere negativista despre acest sistem , insa nu putem pleca de la premisa ca sansele de castig sunt nule intr-un astfel de litigiu ..

Intr-adevar, in cazul dvs este o deosebire fata de promovarea unui litigiu de munca ... va trebui sa platiti taxe judiciare, va trebui sa dovediti tot ceea ce sustineti in fata instantei ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Job part-time: impozite DJ_Andrew DJ_Andrew Buna ziua ! Acum 2 ani, student fiind, am lucrat part-time la un call-center(contract de colaborare).Firma la care am lucrat stiu ca a platit anumite impozite ... (vezi toată discuția)
Convocare la conciliere zsoli71 zsoli71 Buna ziua! Pe parcursul a catorva ani am avut o colaborare cu o persoana si am primit sume de bani care nu reprezinta datorie, imprumut sau contract de niciun ... (vezi toată discuția)
Uniqa asigurari - probleme aprobare deviz cercetez1234567 cercetez1234567 Buna ziua, La sfarsitul lunii aprilie m-a lovit un batran de 80 de ani care nu mi-a acordat prioritate. Un echipaj de politie si o ambulanta care mergeau ... (vezi toată discuția)