Salut tuturor!
Stati sa vedeti si sa nu credeti! Administratorul meu ma trece la plata intretinerii cu trei persoane desi in apartament sunt numai eu(si pisica) motivand ca cerand ajutor pentru plata caldurii am specificat ca intretin din salariul meu 3 persoane,care chi^purile trebuie sa apara neaparat la intretinere conditie imusa,chipurile de cei de la Termoficare,sponsorii ajutoareleor la plata. Ce are a face caldura cu persoanele? Copiii mei sunt la facultate,iar din amaratul de salariu,intretin trei persoane ,fetele,platesc si ele la randul lor alte sume intretinere ,un cerc de abuzuri de care nu mai scapam. Va rog stie cineva legea pe baza careia se acorda tichetul de ajutor ptr caldura????
Cum pot cei de la Termoficare,impune berbal,nu scris,administratorilor sa treaca n-persoane la intretinere?
Va multumesc de ajutor!
Ira
"...efectiv cu acestia" din art.10 pe care l-ati citat inseamna ca nu sunt casatoriti si locuiesc in alta casa.
Fetele au domiciliul stabil, sunt in intretinerea d-nei (d-lui) care ne scrie, deci sunt membri ai familiei. Ca nu sunt luati in calcul la cotele de intretinere cum e cazul nostru sau cum ar trebui sa fie, se intampla pentru ca lipsesc din apartament o bucata de vreme.
Va pot ilustra cu un exemplu: intr-o familie care s-a declarat cu 2 parinti cu salarii si 2 copii cu alocatii li se calculeaza subventia. Si intr-o luna copiii pleaca la bunici la tara. Asta inseamna ca ei trebuie scosi de la plata cotelor de intretinere pe luna respectiva, dar la caldura subventia ramane aceeasi, ca doar n-o-ti fi de parerea ca ar trebui sa ne fataim cu declaratiile pe la primarii cand pleaca unul sau vine altul inapoi in apartament. Situatia din declaratii este de principiu....si ca unul sau altul nu sta o perioada in apartament, nu trebuie sa afecteze calculul subventiei, dar il modifica pe cel al cotelor de intretinere.
Discutam despre cele citeva luni de acordare a subventiei. Aceasta se acorda pe baza cererii si declaratiei pe propria raspundere, pentru fiecare luna pt care se doreste acordarea subventiei, de altfel formularul chiar mentioneaza: venituri permanente nete realizate de familie in luna......., deci fiecare luna cu veniturile si nr de persoane aferent. De altfel solicitantul se obliga sa duca la cunostinta primarului orice modificare intervenita in componenta familiei, a veniturilor realizate sau cu privire la domiciliu, in termen de 5 zile de la data modificarii.
Va pot trimite formularul pe emai, daca doriti.
Nu, multumesc, il am si eu. Da, scrie pe formular "luna in care s-a obtinut venitul"...dar sunt curioasa, in Iasi, trebuie sa depuneti aceste formulare in fiecare luna? Daca da, atunci inseamna ca pe timpul iernii primaria e blocata cu calculul subventiei. Doamna, declarantul e obligat sa declare schimbarea veniturilor in caz ca...ramane somer, i s-a marit salariul sau pensia, i-a mai venit un copil pe lume....nu ca pleaca copiii din casa la scoala sau in vacanta.
Da, pentru fiecare luna; eu personal nu, sunt salariata si locuiesc cu mama pensionara (500 ron)
nu e chiar asa de greu de calculat; CET-ul e f transparent, www.cet-iasi.ro; cred ca sunt clar de completat formularele; in cazul discutat nr persoane din listele de plata (ca doar locuiesc acolo efectiv)=suma persoanelor din cererile de subventii.
Propun sa ne oprim aici, formularele sunt clare si cred ca administratorul a judecat corect; mai ales ca nu s-a precizat clar daca cei doi copii studenti apar la plata doar pe perioada vacantei sau permanent.