avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz in acordarea ajutorului de plata caldura la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz in acordarea ajutorului de plata caldura la intretinere

Salut tuturor!
Stati sa vedeti si sa nu credeti! Administratorul meu ma trece la plata intretinerii cu trei persoane desi in apartament sunt numai eu(si pisica) motivand ca cerand ajutor pentru plata caldurii am specificat ca intretin din salariul meu 3 persoane,care chi^purile trebuie sa apara neaparat la intretinere conditie imusa,chipurile de cei de la Termoficare,sponsorii ajutoareleor la plata. Ce are a face caldura cu persoanele? Copiii mei sunt la facultate,iar din amaratul de salariu,intretin trei persoane ,fetele,platesc si ele la randul lor alte sume intretinere ,un cerc de abuzuri de care nu mai scapam. Va rog stie cineva legea pe baza careia se acorda tichetul de ajutor ptr caldura????
Cum pot cei de la Termoficare,impune berbal,nu scris,administratorilor sa treaca n-persoane la intretinere?
Va multumesc de ajutor!
Ira
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:13, 3 Noiembrie 2009
Suntem in campanie electorala, e iarna iar iesenii asteapta inca sa vina carbune de peste mari si tari.
Irastoica, va sfatuiesc sa mergeti la primaria de care apartineti, daca considerati ca suma pe care v-o trece in plus administratorul si faptul ca nu va puteti intelege cu el omeneste merita efortul ...si lamuriti-va asupra acestui aspect. Dupa parerea mea aveti dreptate si nu aveti de ce va teme: fetele Dv. fac parte din familia Dv, au domiciliul stabil in apartament, sunt intretinute din salariul Dv. si temporar nu locuiesc in apartament. Intrebati daca in aceste conditii, aveti dreptul la subventie si, in acelasi timp, aveti dreptul sa fiti scos de la plata cheltuielilor / nr. persoane pentru fetele plecate la scoala, temporar.
Spiritul acestei HG este acela de a ajuta familiile constituite ca un tot, intr-un domiciu comun, nu tot neamul, care au un venit pe membru de familie mai mic (anul acesta) de 615 lei. E vorba de ajutor guvernamental dat acestor familii care sunt in dificultate financiara. Nu are legatura cu administratorul vreunei asociatii (decat ca-l mai scapa de grija incasarii banilor). Administratorul Dv. isi depaseste atributiile, el nu e pus acolo sa cenzureze guvernul, ci sa administreze un bloc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2008
elga50, moderator
Salut tuturor si multumesc pentru raspunsurile mai mult sau mai putin la obiect,mai mult sau mai putin lamuritoare!
Vreaus a va spun ca urmare a sapaturilor facute,am avut dreptate,cei de la Termoficare fiind in impas financiar au impus VERBAL administratorilor(unde au fost luati in seama) sa treaca pe tori cei care figureaza in cererile de ajutor...Fara suparare felix34 sunteti rautacios,fara sa stiti de ce...daaaa,poti trece nu's ce bunica,dar vorbiti pentru Dvs la mine in apart si in cartea de imobil sunt trei persoane,care da,se intretin dintr-un salariu,chiar daca nu locuiesc tot timpul....cand veti avea copiii la facultate si veti dori sa faceti cerere de ajutor(poate aveti totusi alte resurse!!) va sfatuiesc sa va treceti singur dar sa platiti tot ceea ce consuma copiii dvs din aceeasi resursa.
Am vb la primarie,am studiat legea ,care lasa loc la interpretari,tocmai ca magistratul sa aiba dreptul la alegere,am vb la termoficare..peste tot mi s-a dat dreptate..din pacate ceea ce dau ei nu este chiar ajutor dar de ce sa picam intotdeauna noi ,cei multi de fraieri???
Stiti,ca daca acceptam vor continua asa cum fac de veacuri??? Trebuie sa luam masuri striti cati sunt cei care mint in declaratii si nu vor fi nici macar prinsi???
Asa ca nu va lasati pacaliti de nimeni,cu cat ii lasam cu atat vor profita....asa ca ..prosti da' MULTI!!!
Cu bine la toti,
Ira
irastoica a scris:

Salut tuturor si multumesc pentru raspunsurile mai mult sau mai putin la obiect,mai mult sau mai putin lamuritoare!
Vreaus a va spun ca urmare a sapaturilor facute,am avut dreptate,cei de la Termoficare fiind in impas financiar au impus VERBAL administratorilor(unde au fost luati in seama) sa treaca pe tori cei care figureaza in cererile de ajutor...Fara suparare felix34 sunteti rautacios,fara sa stiti de ce...daaaa,poti trece nu's ce bunica,dar vorbiti pentru Dvs la mine in apart si in cartea de imobil sunt trei persoane,care da,se intretin dintr-un salariu,chiar daca nu locuiesc tot timpul....cand veti avea copiii la facultate si veti dori sa faceti cerere de ajutor(poate aveti totusi alte resurse!!) va sfatuiesc sa va treceti singur dar sa platiti tot ceea ce consuma copiii dvs din aceeasi resursa.
Am vb la primarie,am studiat legea ,care lasa loc la interpretari,tocmai ca magistratul sa aiba dreptul la alegere,am vb la termoficare..peste tot mi s-a dat dreptate..din pacate ceea ce dau ei nu este chiar ajutor dar de ce sa picam intotdeauna noi ,cei multi de fraieri???
Stiti,ca daca acceptam vor continua asa cum fac de veacuri??? Trebuie sa luam masuri striti cati sunt cei care mint in declaratii si nu vor fi nici macar prinsi???
Asa ca nu va lasati pacaliti de nimeni,cu cat ii lasam cu atat vor profita....asa ca ..prosti da' MULTI!!!
Cu bine la toti,
Ira
doamna irastoica ... nu am vrut sa fiu rautacios, ci este numai o situatie posibila. la fel cum este posibil si bfaptul ca dvs ati cerut ajutor pentru inca 3 persoane pe care le aveti in intretinere, dar care nu locuiesc la acel domiciliu decit temporar, deci nu platiti intretinerea si pt acestea. numai ca aceste 3 persoane pot cere ajutor LA DOMICILIUL UNDE LOCUIESC SI PLATESC INTRETINEREA, deci ar putea beneficia de ajutor din doua parti ILEGAL
tocmai de aceea acest ajutor se acorda PENTRU PERSOANELE CARE LOCUIESC in apartamentul la care se plateste intretinerea. in aceeasi situatie s-ar afla si o familie cu 3 copii prescolari care locuiesc la bunici, la tara, dar care vin in weekend in vizita la parinti
concluzia este simpla .... daca nu locuiesc in apartament (deci nu sint trecuti la intretinere), nu pot fi luate in considerare la calculul venitului mediu pe familie. acest venit mediu se face pentru persoanele care locuiesc la acel domiciliu si sint trecute la intretinere, nu care platesc (sau nu) intretinerea in alta parte.
Cred ca legea e f clara si Dvs ati pus punctul pe i acum.

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru incalzire cu gaze naturale! king king Buna ziua! Va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare! Am facut separare de gaz,mi-am montat centrala termica dar inca nu a dat drumul la ... (vezi toată discuția)
Ajutoare pentru caldura ivanvintilica ivanvintilica Blocul in care locuiesc este bransat la sistemul centralizat de caldura. Eu sunt debransat, si incalzesc apartamentul cu radiator electric.Venitul mediu pe ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru incalzire didusili didusili Pot beneficia de ajutor incalzire la o pesie de 741 lei? Locuiesc la tara singura ,nu am animale,masina pamant etc. Am o soba pe lemne. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)