avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesionarea creantei bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesionarea creantei bancare

am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 catre o firma de rec. aceasta firma dorea recuperarea debitului total intr-o singura transa.(in somatii se specifica statutul meu de Fost client al bancii).......In data de 20 10 2011 aceata firma de recuperare preda dosarul meu altei firme de rec. creante. PROBLEMA este ce aceste 2 firme sunt mandatate de alta firma de recuperare(firma mama sa spunem)care a dobandit titlul de creditor in urma cesiunii drepturilor contractuale ..... din data de 30 01 2009.aceasta a2a firma dupa somatii si amenintari de la suma de 15000 ron, imi cer macar o plata de 100 ron. SE poate sa fie prescrisa datoria ? prin cei 100 de ron urmaresc o recunoastere a creantei?

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
andresclaudia, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:32, 15 Martie 2012
LigiaStanescu a scris:

Datoria nu s-a prescris, insa incearca sa recupereze incetul cu incetul. e posibil sa va puna sa semnati un angajament de plata, prin care va angajati ca platiti periodic cate 100 lei.
Oricum nu scapati atat de usor de acel credit. Vi se va popri salariul sau se va declansa procedura de executare silita.


in josul paginii de la somatie erau tiparite niste bilete de plata (4)completate deja cu suma de 100 ron.trebuia sa platesc prin mandat postal. dupa aceea (dupa ce plateam) eram invitata la sediu pentru negociere.:-/
De la data declararii ca scadent anticipat. Daca cesioneaza apoi sau cand, nu va afecteaza, nu intrerupe termenul.
"Plata in rate" nu dispare la cesionare, ci daca e declarat scadent anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari creante yda57 yda57 Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca societatile de recuperari creante au dreptul sa puna penalizari si dobanzi? Pe scurt eu am avut un credit luat de la o ... (vezi toată discuția)
Cerere biroul de credite ContSters215676 ContSters215676 Buna seara Un prieten are o datorie prescrisa insa doreste sa faca o cerere catre Biroul de credite si sa solicite confirmarea daca mai este inregistrat acolo ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)