avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... cum devii avocat daca esti consilier juridic?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

cum devii avocat daca esti consilier juridic?

sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta vechime sau trebuie sa fac stagiatura ca si avocat?
va rog sa ma anuntati.
ana-cristina a scris:

este vorba de baroul gorj. eu am dus decizia prin care eram definitivata ca si consilier juridic si mi s-a acceptat. nu stiu de ce nu e peste tot la fel. succes in continuare!

In primul rand, dati/mi voie sa/mi cer scuze pt interventie, dar subiectul si, mai ales, raspunsul dvs sunt foarte interesante. Ma regasesc intrucatva in aceeasi situatie, insa la Baroul Bucuresti au pus "frana" acestui tip de decizii, desi avem o Decizie a Consiliului Baroului nemodificata pana in prezent. Imi putei spune cu ce data ati obtinut decizia de la Baroul Gorj. Pentru mine ar putea constitui un precedent daca a fost emisa dupa Hotararea nr. 6/2008 a Congresului Avocatilor din Romania (adoptata in iulie, mi se pare).

Multumesc anticipat.
Nu trebuie sa spuneti numic. Din studierea actelor din care rezulta vechimea d-voastra in calitatea de cons.juridic, potrivit legii, baroul trebuie sa va inscrie in tabloul avocatilor definitivi odata cu emiterea deciziei. Trebuie sa aveti un spatiu unde sa va deschideti cabinetul, spatiu care trebuie sa corespunda normelor si care va fi autorizat dupa verificarea unui membru din Cons. baroului care va fi desemnat in acest sens si care va intocmi un raport in acest sens. Platiti apoi taxele si veti fi avocat definitiv. Bafta si fa rost de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Oug 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar? Lorena Chirila Lorena Chirila Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici ... (vezi toată discuția)