avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trebuie trecut obligatoriu o persoana?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trebuie trecut obligatoriu o persoana?

Am fost intrebat de o doamna daca stiu cumva daca este obligatoriu sa fie trecuta o persoana la intretinere in bloc chiar daca nu e nimeni in apartament.
Mai precis,aceasta doamna locuieste in alta parte acum,iar apartamentul de la oras este neocupat de persoane. Administratorul a spus ca chiar daca nu locuieste nimeni in imobil,legea spune ca trebuie trecuta o persoana la intretinere !! ?? :O
Deci cu toate ca nu locuieste acolo,cica i s-a impus la plata si pierderi apa,gunoi,femeie de serviciu,luminat scara,salariu administrator,etc.
Probabil ca luminat scara si femeia de serviciu sau si salariu administrator trebuie,dar de ce si gunoi sau pierderi apa cand nu locuieste nimeni acolo?
exista o lege care impune asa ceva persoanelor care nu locuiesc in imobil?

Daca DA,ce lege?

#-o
Cel mai recent răspuns: SethBV , utilizator 16:06, 12 Aprilie 2012
....si gazele. Nu le plateste.

Nu exista nicio lege care sa impuna 1 persoana pe lista, daca nu locuieste nimeni in apartament.

Doamna trebuie scutita de cheltuielile, asa cum s-a mai spus, repartizate pe numar de persoane, adica gunoi, gaze si electricitate (repet si eu).
Are dreptul asociatia sa modifice , printr-o hotarare ce se aplica local, aceast paragraf? Adica poate impune inscrierea a minim unei persoane pe apartament ? sau poate micsora numarul de zile locuite la 6 de exemplu ?

Daca are acest drept:
1. este obligatoriu sa fie o hotarare scrisa si semnata? De cine trebuie semnata?
2. aceasta hotarare se poate aplica retroactiv, pe lunile pe care inca nu s-a afisat intretinerea?

Multumesc

Nici una, nici alta.
In HG 1588/2007 e scris:
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
...............
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;

Asadar stabileste cheltuielile pe persoane pentru acei locatari care locuiesc minim 15 zile pe luna. Daca locuiesc sub 15 zile, atunci acestia nu vor fi pusi sa plateasca acest fel de cheltuieli, chiar daca sunt singurii absenti din apartament, acesta ramanand nelocuit. Se pune 0 (zero) persoane).
Numai ca pentru a se indeplini conditia din a doua parte a paragrafului, in sensul ca locuiesti mai putin de 15 zile sau, altfel spus, lipsesti mai mult de15 zile, atunci trebuie sa anunti in scris, ca sa se stie sa fii scos de la aceste cheltuieli.

Nici comitetul executiv, nici AG nu au dreptul sa faca alta lege in bloc care sa contrazica legea 230/2007 si normele de aplicare, ca atunci vorbim de tara lui papura voda.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
SethBV, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil nelocuit nicki nicki Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari cercetas cercetas Buna ziua, supun atentiei dvs urmatoarea situatie: apartamentul in care locuiau parintii mei nu mai este utilizat de aprox 3 luni (parintii mei s-au mutat ... (vezi toată discuția)
Persoana scutita zizou zizou Am o nelamurire cu privire la persoana scutita la intretinere.Sotia si copiii au fost plecati o luna de zile in vacanta la care am facut o cerere ptr ai scoate ... (vezi toată discuția)