Doresc sa va pun o intrebare referitor la TITLU DE PROPRIETATE PAMANT.Mama mea impreuna cu fratele ei au mostenit o casa si pamant extra. si intravilan pentru care au primit titlu de proprietate comun.S-au impartit de comun acord ,fara sa sparga titlul.Acum fratele ei vrea sa vanda pamantul pe care il detine el si vrea ca mama mea sa mearga si sa ii dea semnatura la notar.Fiind batrana ii este frica sa semneze ca sa nu ramana fara partea ei.Intrebarea este daca se poate vinde pamantul lui si sa fie anulat de pe titlu in prezenta notarului daca mama semneaza ca este deacord si sa nu mai poata ridica pretentii pe viitor , fara a sparge TITLU DE PROPRIETATE care acum este comun.
Cu respect va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Pentru a clarifica aceasta situatie :
Nici un notar nu poate incheia contract de vanzare cumparare pe un teren, mai multe terenuri, din titlul de proprietate.
Titlul de proprietate nu atesta proprietatea terenurilor, ci doar posesia.
Deci:
- prima operatiune - trebuie sa fie intabularea in cartea funciara a titlului;
- a doua operatiune - in baza certificatului de mostenitor se face partajul imobilelor pe cale amiabila ( daca este posibil);
- a treia operatiune - constituirea cartilor funciare individuale pentru fiecare mostenitor.
- a patra operatiune -fiecare proprietar face ce doreste cu dreptul sau de proprietate.
SUCCES.
O firma din Husi cumpara pamant de la taranii din jud. Vaslui doar pe semnatura de renuntare si prezentarea Titlului de proprietate.Fratele mamei vrea sa vanda la aceasta firma.Acum am aflat si eu,si vrea sa o puna pe mama mea sa semneze ca sa poata vinde partea lui,deoarece sunt pe titlu comun.Aceasta firma cumpara tot ce apare prin satele cu oameni nevoiasi.Daca fac la notariat un inscris cu pamantul pe care il detine mama mea,si sa semneze el ca nu ridica pretentii asupra acestui pamant pot sa-i protejez ceeace are ea?Mentionez ca nu au bani pentru intabulare separata si aceasta firma cred ca pe asta se si bazeaza.El vrea sa dea terenul lui si au ajuns sa se certe si o ameninta mereu pe mama .Va rog sfatuiti-ma ce sa fac.Multumesc.
Parcelare
Popica74zek
Bună.Mama are un titlu de proprietate comun cu cumnata ei. Pământurile din titlul respectiv provin din partea socrii lor pentru că și tata și fratele ... (vezi toată discuția)