avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de urgentare a redactarii hotararii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti

am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit hotararea, iar urgenta este una reala insa se pare ca este ignorata de catre judecator. cat de des pot depunde cereri pentru urgentarea redactarii hotararii judecatoresti??
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 10:04, 6 Ianuarie 2014
Dle MilicaDamian, nu cred ca are vreo relevanta detalierea urgentei mele pe forum.
Termenul de redactare al hotararilor civile este de 30 de zile de la pronuntare ( art 264 al. 1 c.proc.civ).
Dupa expirarea acestui termen puteti formula cererea de urgentare a redactarii.
Dupa redactare si comunicare dosarul se intoarce in arhiva instantei unde puteti sa-l consultati.
Daca hotararea este atacabila cu apel/recurs dupa caz, se comunica.
Daca este irevocabila nu se comunica.

in cazul meu termenul de 30 zile este de mult depasit mai exact din 29 februarie...nu am depus nici o cerere de urgentare a motivarii pana acum considerand ca nu am o justifcare plauzibila (desi trebuie sa recuperez bani in urma deciziei) dar intarzierea aceasta de luni de zile nu e un motiv justificat de a face o cerere de urgentare ..? deja suntem la sf lunii mai....
@ paumar

Dvs. aveţi justificare plauzibilă să formulaţi cerere de urgentare a redactării hotărârii judecătoreşti, iar aceasta este chiar depăşirea termenului de 30 de zile prevăzut la art. 264, alin. (1) Cod procedură civilă. În cazul persoanei care a iniţiat această discuţie acest termen nu trecuse (a scris pe pagina precedentă "deocamdata nu au trecut 30 de zile de cand s-a pronuntat instanta").

Eu am folosit cu succes cererea de mai jos. Înlocuiţi instanţa şi secţia, scoateţi tot ce ţine de persoana juridică, iar la final, în loc de "Preşedinte", scrieţi data şi semnătura dvs.

Curtea de Apel București
Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal
Dosar nr. ............


DOMNULE PREªEDINTE,


Subscrisa ...., cu sediul în Bucureşti, ..., reprezentată legal prin Preşedinte ...., în calitate de pârâtă în cauza ce formează obiectul dosarului mai-sus menţionat, în baza art. 264, alin. (1) Cod procedură civilă, formulăm prezenta cerere prin care vă solicităm urgentarea redactării și comunicării hotărârii pronunțate în prezenta cauza la data de 14.12.2012, pentru a putea promova calea de atac a recursului împotriva acesteia.


PREȘEDINTE,
................



Domnului Președinte al Curții de Apel București
Secția a VIII-a de Contencios administrativ și fiscal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu,as pune alta intrebare:
Judecatorul,care nu redacteaza hotararea in termenul legal (concret si legal - art.426 alin.5 NCPC), cum poate raspunde civil,fata de justitiabilul in speta ? Ceva despagubiri morale....
Justitiabilul,daca intarzie o singura zi si nu depune o cale de atac,este imediat sanctionat cu anularea cererii respective,ca tardiv introdusa. Deci,suporta o sanctiune drastica si imediata.
Judecatorul,de ce sa nu plateasca o suma de bani,din buzunarul sau,pentru astfel de intarzieri ???
Mi se pare ceva logic,personal.
Deci,exista vreo posibilitate in acest sens ?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare decizie adusa de judecator szenikop szenikop In 22.06.2012 a fost pronunţată o decizie civilă, insă nu a fost incă redactată, nu am primit în scris motivarea deciziei. Nu există a lege care oblige ... (vezi toată discuția)
Termenul de comunicare a unei hotarari judecatoresti ch52samuel ch52samuel Buna ziua!La ultimul termen de judecata,mi s-a spus ca voi primi acasa hotararea judecatoreasca.As vrea sa intreb daca exista vre-un termen pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)
Motivarea si redactarea hotararii luptator.cu.pana luptator.cu.pana Cf. art. 264 Cod. proc. civ., [quot]Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.[/quot] As dori sa pun urmatoarea ... (vezi toată discuția)