Buna ziua , am si eu o intrebare
daca eu am custodia copiilor si vreau sa le iau in Germania am nevoie de semnatura tatalui copiilor in momentu cand vreau sa le fac pasapoartele tin sa mentionez ca in hotararea de divot este mentionat ca vreau sa traiesc cu cele 3 minore in Germania .Hotararea este definitiva dar nu si irevocabila si el nu a cerut drept de vizita .Hotararea sa pronuntat in Romania la tribunalu pentru Minori si Familie la data de 21.09.2011 .Va rog datimi un raspuns repede va multumesc .
Cu respect Valentina
Da asa este el nu a mai facut Recursdar aici pe act scrie (pentru legalizare si si definitizare sa anulat timbru fiscal ) asta inseamna ca eu trebuie sa legalizez actu?
Ce inseamna definitiva si executorie ?
[nu postati mesaje consecutive, apasati va rog, butonul "editeaza" cand aveti de completat]
Timbru fiscal este exclus sa se fi anulat..cu siguranta scrie judiciar.
Daca as fi o musculita si as putea sa zbor pana la dvs. sa vad pe care din hotarari va uitati, ar fi bine..asa insa chiar n-am de unde sa stiu ce aveti in fata.
Spuneti ca nu a formulat recurs.
In apel ce s-a intamplat?
S-a admis apelul sau s-a respins si ati legalizat sentinta judecatoriei inainte de expirarea termenului de recurs cu mentiunea definitiva?
Da pe timbru scrie judiciar apelu lui sa admis dar el a cerut numa sa plateasca mai putina pensie .deoarece nu are venituri si daca eu am avut avocat care ma reprezentat eu cred ca el a facut legalizarea nu? ma scuzati ca va deranjez si sant asa prostuta dar nu cunosc nimic despre toate astea tot ce stiu este ca vreau sa imi iau copii aici cat mai repede dar va multumesc din suflet pentru raspunsurieu am pe act un timbru judiciar de 1 leu si doua de 0,15 lei. Aici pe act am o stampila mare patrata unde scrie (se certifica de noi ,grefa judecatoriei Zarnesti ca prezenta copie este conforma cu odiginalu aflat la dosar nr ..........si a ramas definitiva si executorie prin ......
din pacate scrie ceva cu pixu dar nu inteleg ce scrie
Formulati cerere de legalizare a sentintei judecatoriei Zarnesti si a deciziei tribunalului, pentru ca prin aceasta a fost schimbata in parte sentinta judecatoriei.
Trebuie sa formulati cererea la judecatorie si sa atasati:
-sentinta judecatoriei Zarnesti,
-decizia tribunalului ( cea pe care ati primit-o dupa judecarea in apel),
-2 taxe de timbru de 2.00 lei,
-2 timbre judiciare de 0,15 lei.
Dupa aceea puteti efectua demersurile necesare obtinerii pasapoartelor pentru minori.
Buna ziua inca o intrebare daca hotararea este legalizata si investite cu formula executorie inseamna ca este irevocabila sau ce inseamna exact cu forula executorie ?
Parasire tara
mareboys
In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)