avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul de stabilitate in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul de stabilitate in invatamant

Lucrez in invatamantul preuniversitar din 1989, dar contractul de munca se incheia la 15 iunie, si la30 iunie etc., fiind angajata pe perioada determinata.In 1989 m-am titularizat si am fost angajata pe perioda nedeterminata.In 2004 am intrat in concediu de ingrijire copil si am revenit in 2005.Beneficiez de sporul de stabilitate?Din legea 63 inteleg ca CIC nu reprezinta intrerupere in vechimea in invatamant.Deci pot trece si la alta transa de vechime in invatamant ?Ce sa inteleg atunci prin ,,Aceste perioade nu constituie vechime efectiva pentru acordarea sporului de stabilitate".Va rog frumos sa ma lamuriti in acest sens.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:10, 1 Aprilie 2012
Nu beneficiati de spor de stabilitate , decat in conditiile in care aveti 10 ani neintrerupti in invatamant ... in speta, cum ar fi perioada 2002 - 2012.

Prentru vechimea in invatamant se va lua in considerare si perioada CCC...in speta, 1998 - 2012 constituie vechime in invatamant
Si atunci cum ramane cu ,,Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani [...] nu intrerup vechimea in invatamant".

Trebuie sa aveti in vedere 2 notiuni distincte pt. lamurirea problemei dvs.:

-1. vechime in invatamant,,incluzand si perioadele in care nu ati prestat efectiv la catreda,cum e si situatia ccc,care nu intrerupe vechimea in invatamant
-2. vechime neintrerupta efectiva in invatamant,perioada in care ati prestat neintrerupt efectiv la catreda,care se ia in calcul la stabilirea celor 10 ani in vederea acordarii sporului de stabilitate si unde nu se include si ccc.
In cazul concret al dvs. veti beneficia de sporul de stabilitate in 2015,(2005+10 ani)daca nu va exista pana atunci o intrerupere in activitatea efectiva ,cum ar fi un nou ccc,sau o rezervare de catedra.
Iar ca transa de vechime in invatamant,ar trebui sa va incadrati la 10-14 ani vechime in invatamant,socotind din 1989 pana in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de solidaritate/fidelitate platonflorin platonflorin La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de ... (vezi toată discuția)
Calcularea vechimii in invatamant sandita75 sandita75 as vrea sa stiu cand trec la vechimea de peste 10 ani in invatamant. sunt angajata din 01 sept 1998 ca necalificat, cu contracte pe perioade determinate, dupa ... (vezi toată discuția)
Spor de stabilitate natura natura Aș dori să cunosc cum se aplică legea 63/2011: lucrez în învățâmânt ca titulară din 1997,și am doi copii cu care am concediu de ... (vezi toată discuția)