avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Dupa parerea mea, daca are si el bunuri sa zicem in mod egal cu cele pe care le aveti dvs. sau chiar mai mult nu ar exista in prezent necesitatea incheierii unui contract prenuptial.
Asadar, intr-o atare situatie nu riscati nimic...deoarece nu pierdeti nimic.
Dar de ce sa nu evite o situatie de genul celei descrise de Dvs. mai sus? In eventualitatea unui divort (pe care sincer nu-l doresc doamnei, insa niciodata nu se poate prevedea ce urmeaza) probabil ca ar trebui sa se prezinte in fata instantei si pentru aceste bunuri. Posibil sa nu iasa cu nervii la fel de tociti ca din instantele romanesti, dar tot e o pierdere de timp. Ma indoiesc totusi, avand in vedere ca mie mi se pare chiar rigid acest aspect din legislatia sud-africana privind regimul matrimonial.
IrinaDeac a scris:
Intrebarea a fost pusa pentru a se evita situatia stanjenitoare a incheierii unui contract prenuptial. Cum ma sfatuiti sa procedez astfel inca bunurile mele sa ramana bunurile mele in orice situatie, fericita sau nefericita?
Stimata doamna, tocmai pentru a evita alte probleme v-as sfatui sa uitati de acesta situatie "stanjenitoare" cum ii spuneti Dvs si incheiati un contract prenuptial.:sorry:
:vishenka: