avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autoturism vandut, amenda rovinieta aplicata ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autoturism vandut, amenda rovinieta aplicata vanzatorului

se da urmatoarea situatie:

un proprietar isi vinde masina.
la care nu are platita taxa de drum, deoarece nu a folosit-o.

vanzatorul cumpara masina. pleaca cu aceasta si e surprins de camere.

la 6 luni, fostul proprietar primeste acasa pv cu amenda.

ce trebuie sa faca vanzatorul?
mentionez ca in pv e inscrisa data , ca fiind cea a actului de vanzare cumparare, si a emiterii certificatului de radiere de la fisc, iar ora este 22:30.

adica radierea se executase oricum inainte de ora surprinderii circulatiei....

ps pv nu are semnatura olografa a agentului constatator....
Salut reludd ,
Cum ai procedat pana la urma , in situatia ta sunt si eu , am vandut masina pe 24 octombrie si la ora 23.30 ,noul cumparator a fost gasit fara rovinieta pe autostrada , am contractul de vanzare -cumparare . am primit amenda pe 5 ap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto zuz56 zuz56 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati,intr-o prb privind radierea unei autoutilitare Dacia.Masina am vandut-o acum 2 ani. Am facut actul de vanzare-cumparare,i-am ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta masina vanduta Marius M Marius M In ianuarie 2016 am vandut masina. Am incheiat contractul de vanzare cumparare si am certifica de radiere fiscala din ianuarie 2016. Acum, la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie incheiat pe numele proprietarului decedat hunedoreanul hunedoreanul Anul trecut am luat o masina de la o doamna care a avut o dacie de pe sotul decedat. Din pacate nu am verificat daca masina avea rovinieta si in consecinta ... (vezi toată discuția)