avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Presedintele unei asociatii altul decat membrul ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Presedintele unei asociatii altul decat membrul fondator

Buna ziua!

As dori sa stiu si eu daca atunci cand se infiinteaza o asociatie (ong) presedintele in consiliul director al asociatiei poate fi altul decat membrul fondator. Mai exact, doresc ca presedintele in consiliul director al asociatiei sa nu aiba calitatea de membru fondator. Specific ca sunt la pasul de a merge la judecatorie pentru dobandirea personalitatii juridice.
Va multumesc!
Da, poate fi o alta persona din afara asociatiei.
Da, legea nu putea sa prevada dispozitii care sa contravina constitutiei printr-o limitare de natura absurda.
Este dreptul persoanelor competente din cadrul asociatiei sa decida liber si in raport de interesele asociatiei cine sa fie presedinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire privind legea asociatiilor si fundatiilor liliana69 liliana69 Sunt nelamurita cu o formulare din OG 26/2000 actualizata. Cum ar trebui interpretata formularea: \"Consiliul director asigura punerea in executare a ... (vezi toată discuția)
Consiliul director mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti spune si mie din ce este format consiliul director atunci cand se infiinteaza o fundatie. Multumesc (vezi toată discuția)
Constituire fundatie Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Fundatia trebuie sa aiba si Adunare generala? sau doar consiliul director si cenzor? din consiliul director pot face parte [u]doar[/u] ... (vezi toată discuția)