avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art. 184 Cod penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art. 184 Cod penal

Buna ziua ! cine ma poate ajuta cu un raspuns ? pe data e 9.04.2012 in timp ce faceam manevra de mers inapoi cu auto, am acrosat o persoana ce traversa strada prin loc nepermis. dupa impact pers. voia sa plece dar eu am sunat la 112, la fata locului venind un echipaj smurd si pol. rutiera. Pers. a fost transportata la spital fiind diagnosticata cu fractura ,,maleola picior fara deplasare,, neramanind internata.Dupa plecarea de la urgenta pers. a mers la pol. unde a dat declaratie ca nu are nici o pretentie materiala sau financiara, nu va face plingere penala sau civila impotriva mea si ca nu va scoate c.m. legal. M-i s-a intocmit dosar de urmarire penala fiindu-mi retinut perm. de conducere. In lipsa plangerii pers. respective ce se poate intimpla ? Va multumesc daca ma puteti ajuta cu ceva raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: mancuso , utilizator 15:03, 14 Aprilie 2012
In cazul in care victima a avut nevoie de zile de ingrijiri medicale intre 11-60 zile actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, prin urmare se va da neinceperea urmaririi penale sau daca s-a inceput urmarirea penala se va da solutia de incetare a urmaririi penale pentru lipsa plangerii prealabile.
daca victima a necesitat mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale urmarirea penala se exercita din oficiu.
pers. respectiva isi mai poate schimba declaratia data initial in fata org. de pol.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni cuppy cuppy salut,saptamana trecuta marti am accidentat o persoana la trecea de pietoni nesemaforizata.victima are ambele maini fracturate de la incheietura(una cu atela ... (vezi toată discuția)
Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)