Desi am toate autorizatiile (urbanism, electrica, gaze, etc) Consiliul Local nu a votat ptr concesionare teren domeniu privat, necesar construirii unui balcon
Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema si nu stiu ce sa fac motiv pentru care am apelat la dumneavoastra, poate sunt oameni care au trecut prin aceeasi situatie sau experti care ma pot informa.
Am depus actele pentru constructie balcon la parterul unui bloc. Blocul are balcoane. Am primit certificatul de urbanism si mi s-a dat sa scot avize de la Rometelecom, Electrica, Distrigaz, etc. Ok, le-am scos toate fiind favorabile. Am depus actele la Primarie pentru concesionarea terenului pe care urma sa construiesc acel balcon. M-am izbit insa de votul negativ al Consiliului Local spunand ca astfel s-ar creea un precedent si ca acea constructie ar fii pe spatiul verde. Intr-adevar exista o mare gradina in fata blocului, insa conform proiectului acest balcon ar fii ocupat o mica parte. Daca nu se putea de ce am primit avizul de la urbanism din Primarie si toate celelalte avize? Mentionez ca in sedinta Consiliului au fost aprobate alte cereri (care au mult mai multi metri patrati si care ocupa spatiul verde si chiar un loc de joaca al copiilor si acesta care se incadra pefect, nu deranja pe nimeni -aveam acordul Asociatiei, acordul vecinilor , nu.
Ce pot face in aceasta situatie? eu pe langa timp pierdut pentru obtinerea autorizatiilor am pierdut si banii.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca aceasta situatie ma depaseste !
Va multumesc tare mult
In precizarile dvs exista o contradictie : Consiliul local are autoritatea si limita de competenta sa dispuna schimbarea destinatiei spatiilor care reprezinta domeniu public,or ,dvs precizati ca terenul pe care intentionati sa ridicati balconul este teren privat
Poate fi domeniul privat al UAT iar Consiliul local are dreptul să nu-şi dea acordul pentru concesionare teren. Se poate să fie suma mică oferită ca taxă de redevenţă sau alte cauze.
Îmi pare rău că revin aşa repede dar trebuie să arăt că este curios un lucru- Certificatul de urbanism nu dă dreptul la construire, pein certificatul de urbanism se arată regimul tehnic, juridic şi economic al terenului . Avizele respective trebuiau să fie date pentru o anumită proprietate, chiar dacă aceea este concesionată dar în cazul de faţă nu există nimic concesionat. Deci ?