avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... date de identificare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

date de identificare

Cf.OG 27 pentru solutionarea petitiilor, petitiile anonime sau cele care nu contin datele de identificare ale petitionarului, se claseaza.Stie cineva ce presupune "datele de identificare ale petitionarului"?.E suficienta o adresa de e-mail, un numar de telefon etc?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:34, 11 Ianuarie 2009
Va redau in continuare cateva paragrafe din OUG97/2005 din care rezulta clar ca nu poti pune domiciliul oriunde...

(3) Cetatenii romani nu pot avea in acelasi timp decat un singur domiciliu si/sau o singura resedinta. In cazul in care acestia detin mai multe locuinte, isi pot stabili domiciliul sau resedinta in oricare dintre ele.
Art. 26. - (1) Domiciliul persoanei fizice este la adresa la care aceasta declara ca are locuinta principala.
Art. 18. - (1) Serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor elibereaza o noua carte de identitate in urmatoarele cazuri:
c) in cazul schimbarii domiciliului;
(2) In termen de 15 zile de la producerea uneia dintre situatiile prevazute la alin. (1) lit. b)-k), titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat sa solicite serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor eliberarea unei noi carti de identitate

Deci nu poti trece domiciliul oriunde.
Apoi mai este obligatia institutiilor de a formula un raspuns, sau de a informa persoana in situatia in care petitia este indreptata catre alta institutie. Daca solicitantul declara domiciliul oriunde, acolo va ajunge si raspunsul.
Nu are nici o legatura domiciliul si/sau rezidenta din buletin cu domiciliul procesual (procedural).

Este suficient sa te identifici prin Nume Prenume si sa dai o adresa de corespondenta.
Nu este necesar sa fie adresa din buletin. Este necesar sa fie o adresa valabila, la care sa primesti
corespondenta. Este suficient.

Daca dai un nume si o adresa fictive, raspunsul la petitia/reclamatia ta vor veni la adresa si pe numele fictive.
Nu se verifica realitatea petitionarului. Nu e treaba administratiei sa faca acest lucru.

Alberto Kurtyan
fundy a scris:

Datele de identificare am inteles ca sunt : numele, domiciliul si starea civila.Trebuie mentionate toate atunci cand vine vorba de o petitie transmisa unei autoritati publice, sau este suficient doar numele?Multumesc anticipat.

Trebuie sa scrieti numele, prenumele si domiciliul, este obligatia dvs. legala.
Toate trebuie sa fie cele reale, nu fictive.
Majoritatea institutiilor, cand formuleaza un raspuns petitiei dvs., verifica si situatia dvs. si pot usor constata ca ii scriu cetateanului Nimeni domiciliat Nicaieri.
Presupun ca va imaginati cu usurinta ca nu veti primi niciun raspuns si ca nici nu puteti sa actionati institutia in judecata pentru ca nu si-a indeplinit "obligatia" de a-i raspunde lui Nimeni de pe strada Nicaieri.
Presupunand ca suntem o institutie publica si primim o petitie prin e-mail.In continutul acesteia nu apare decat numele si prenumele celui care o formuleaza.Poate fi considerata anonima chiar daca are o adresa de posta electronica unde sa i se expedieze raspunsul? Daca in continut nu-si trece nici macar numele ?
Toate institutiile publice sunt obligate sa raspunda la emailuri.
Emailurile sunt considerate corespondenta legala si trebuie, conform Legii arhivelor, transferate pe hirtie, inregistrate in registrul intrari-iesiri si arhivate conform Legii arhivelor.
Suna la Autoritatea Nationala pentru Comunicatii si la Arhivele Statului si o sa vezi ca esti obligata sa raspunzi.
Un email este tratat ca o scrisoare. Adresa este adresa de email electronic.

M-am prins acuma de ce ai pus intrebarea !

Lucrezi la o institutie de stat si ai primit o solicitare.
Iar acum cauti subterfugii sa nu raspunzi sau sa o refuzi fara examinare.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Petitie danuttan danuttan O institutie refuza sa-mi rezolve petitia transmisa prin email,motivand ca este anonima si cerandu-mi datele de identificare :nume complet,adresa,telefon.Din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am facut o sesizare online pentru parcare neregulamentara ... Lumyna Lumyna Buna ziua! am facut o sesizare online pentru parcarea neregulamentara continua pe trotuar a unui autoturism si am trimis-o de pe adresa mea de email pe adresa ... (vezi toată discuția)
De ce autoritatile solicita adresa de domiciliu la o petitie ... Bruma C Bruma C De ce autoritatile solicita adresa de domiciliu la o petitie prin email? (vezi toată discuția)