am fost condamnat in anul 2004 la 1 an si 8 luni cu suspendare iar in 2007 la 10 luni cu executare din care am executat 5 luni si 2 saptamani,de atunci nu mai am nici o abatere legala.Intrebarea este cum pot sa obtin reabilitarea si daca mai imi apare ceva in cazier.
Art. 134 Cod penal
Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept în cazul condamnării la amendă sau la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit nicio altă infracţiune.
Cred ca in acest caz ar trebui sa va adresati instantei in ideea de a se constata faptul ca a intervenit reabilitarea de drept, pentru ipoteza in care chiar a intervenit.Spun aceasta intrucat nu cunosc detalii despre speta dvs., de pilda ,daca aveati cheltuieli civile de achitat si nu le-ati achitat, sau , daca prima condamnare are vreo incidenta in cea de-a doua.Adica daca nu cumva ati comis a doua infractiune in termenul de incercare al primei condamnari( suspendate) , care v-a fost revocata si restul de pedeapsa sa se fi cumulat cu a doua pedeapsa iar rezultanta sa fie mai mare de 1 an.
La pedepse cu executare, mai mari de 1 an , este necesara reabilitarea judecatoreasca.
Fiindca, poate ar trebui lamurit si ce inseamna ca ati executat 5 luni si doua saptamani? ati fost liberat conditionat? daca da, data de la care curge termenul de reabilitare este acela al expirarii termenului de incercare ( adica perioada dintre liberarea conditionata si considerarea pedespei ca fiind integral executata).
In speranta ca nu v-am ametit, astept detalii.