Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchirierea la comun

Daca in urma unei neintelegeri intre chiriasi (nu de natura financiara) unul dintre acestia pleaca fara un preaviz.
Cum se solutioneaza situatia din punctul de vedere al proprietarului care trebuie sa isi recupereze cota parte a chiriasului la intretinere, etc.?
Precum si din punctul de vedere al celuilalt chirias care este nevoit sa suporte singur contravaloarea chiriei pe viitor...
Luand in considerare ca angajamentul intre chiriasi si proprietar este unul verbal.
Cel mai recent răspuns: dan888 , utilizator 15:46, 23 Aprilie 2012
Adica nu exista un contract scris?
Daca exista totusi un contract scris, dvs puteti sa va luati chiria de la chiriasul ramas in imobil si acesta la randul lui sa il actioneze in instanta pe celalalt chirias in temeiul imbogatirii fara justa cauza, ori puteti dvs sa-l actionati direct pe chiriasul plecat in instanta pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale.
Daca nu exista un contract scris, veti avea o problema deoarece faptele juridice civile de peste o anumita suma nu pot fi probate decat prin acte.
Daca nu exista contract in forma scrisa asumat de catre parti,unica posibilitate de recuperat sume verbal convenite este cea amiabila
Singura paguba existenta este cea a chiriasului care a ramas...adica eu care trebuie sa platesc luna viitoare chiria in intregime, deoarece cheltuielile ramase restante ale celui care a plecat nu depasesc nici 50% din avans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere - reziliere szmjanos szmjanos Bună ziua, Dacă există un contract de închiriere cu multe deficiențe, incheiat între două persoane juridice pe o durată de 10 ani, din care a trecut ... (vezi toată discuția)
Se considera.. jonelsorel jonelsorel fapta penala de inselaciune neindeplinirea obligatiei unui chirias de a-si plati cheltuielile de initretinere si utilitati pe perioada inchirierii unui imobil ... (vezi toată discuția)
Cand inceteaza un contract de inchiriere? minalex minalex sunt intr/o mare dilema,va rog sa/mi dati un raspuns: Am un contract de inchiriere intre doua societati comerciale,care stipuleaza la Art; 10 INCETAREA ... (vezi toată discuția)