avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acord asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acord asociatie proprietari

Buna. As avea nevoie de un sfat. Am un apartament si o garsoniera una langa cealalta si as vrea sa fac un zid pe casa scarii (spatiu comun), astfel incat sa rezulte o singura intrare in cele doua apartamente. Din cate stiu, am nevoie de acordul asociatiei de proprietari. Intrebarea mea: am nevoie de acordul a 2/3 din proprietari de sau de100% ?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
elga50, moderator
Buna

In legea LEGE nr.50 din 1991, art 11 spune ce lucrari sunt excluse de la autorizatie de constructie, iar in legea 60/2012 , M.Of. nr.255 din 17-apr-2012

Art. VII

Articolul 658 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 505 din 15 iulie 2011, se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Încetarea destinaţiei folosinţei comune


Art. 658

(1) Încetarea destinaţiei de folosinţă comună pentru părţile comune din clădirile cu mai multe etaje sau apartamente se poate hotărî cu acordul tuturor coproprietarilor.


Legat de contract de concesiune sau contract de inchiriere, probabil ca am sa incerc pe ambele, dar acordul proprietarilor e pentru inchiriere, avand un caz similar pe scara.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare spatiu abuziva anaxor2 anaxor2 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema: pe casa scarii la etajul 4 presedinta asociatiei a construit langa garsoniera ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie in bloc: necesita acordul vecinilor? locatar11 locatar11 Buna seara, Locuiesc la bloc si impart un hol lung cu un vecin. El doreste sa isi mute usa la aproximativ 2 metri mai in lateral, dar tot pe peretele lui. ... (vezi toată discuția)
Modificari in apartament bianca79000 bianca79000 Buna ziua Caut raspunsuri aici pentru ca am gasit rezolvari foarte bune la alte probleme.As dori sa sparg un perete in apartament care nu este de ... (vezi toată discuția)