sotul meu a avut un accid. rutier in dec 2007 in urma ac. a intrat in coma de3 saptamini.acum are handicap gr.1 cu insotitor.acum la un an de la acle eveniment i s-a comunicat ca a avut o alcoolemie de 1,75 . El nu stie ce a consumat, cum s-a produs accid., nu a semnat la acel moment nimik fiind inconstient, se arata ca ar fi fost luat doar o proba.ce se poate face in ac. sens este in masura sa raspunda in fata legii si cepedeasa se va aplica? multumesc
Alcoolemia s-a determinat prin preluarea probeleor de sange. Nu trebuia sa semneze ceva, mai ales ca era in coma. I s-a intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului.
Depinde ce urmari a avut accidentul pentru alte persoane (victime).Daca nu exista alte victime,sau pagube materiale,iar consecintele accidentului il privesc doar pe sotul dvs.,judecatorul poate fi indulgent,si sa aplice pedeapsa inchisorii cu suspendare.Pe de alta parte se poate invoca pericolul pe care sotul dvs.l-a creat ,conducand cu o asemenea alcoolemie pe drumurile publice.
Proba de sange
accident
Poate oare cineva sa ma lamureasca?
In legatura cu prelevarea probelor de sange pentru stabilirea intoxicatiei etilice.
Am avut un accident destul de urat.Am ... (vezi toată discuția)