avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice exceptii ordonanta 34/2006
Discuție deschisă în Achiziţii publice

exceptii ordonanta 34/2006

Buna ziua. Institutie publica trebuie sa cazeze pe o perioada de mai lunga de timp un grup de persoane.Din cate stiu serviciile de cazare sunt exceptate de la ordonanta 34/2006? Va rog sa -mi spuneti daca se intocmeste un contract de prestari servicii (pentru cazarea grupului) cu o firma de servicii turistice (agentie turism) pe acest cpv 98341000-5 │Servicii de cazare, sau 55130000-0 │Alte servicii hoteliere -pot depasii cei 15.000 euro pe an?aceste coduri sunt bune, exceptate?
cazarea se face la o pensiune de 2 stele.
multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
Ramona24, utilizator
Achizitia poate avea ca obiect atat servicii prevazute in anexa 2A, cum ar fi servicii de transport aerian, servicii de asigurare medicala, etc., cat si servicii prevazute in anexa 2B, respectiv servicii hoteliere. Daca valoarea estimata a serviciilor de transport aerian, respectiv a celor incluse in Anexa 2 A, este mai mare decat valoarea estimata a serviciilor hoteliere prevazute in Anexa 2B, se impune aplicarea prevederilor legale referitoare la achizitiile publice.De regula, este mai mare.
regula este simpla in ceea ce priveste incadrarea serviciilor in una dintre cele doua anexa. primul pas este sa identificati codul cpv cel mai aproape de achzitia dvs (orice fortare ar putea conduce la incalcarea legii) iar apoi se verifica daca acest cod se gaseste in anexa 2 a. daca nu este in acea anexa se va incadra in anexa 2b, fie in categoriilr explicit prevazute fie in categ 27-alte servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prag valoric pentru achizitie directa servicii hoteliere ionut c ionut c Buna ziua! Pana la ce prag valoric pot face achizitie directa de servicii hoteliere si de restaurant pe cod CPV 55000000-0 pe un an? Va multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Servicii incluse in anexa 2b ianis31 ianis31 Pentru serviciile incluse in Anexa 2B si a caror valoare depaseste 125 000 euro, se specifica in ordonanta ca trebuie respectate art. 35-38 si 56. Dar la ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa ajutor ! Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, rog sa ma informati si pe mine despre achizitia directa a produselor. Stiu ca e legala e prevazuta de art 19 din Oug 34/2006 stiu ca tr o nota ... (vezi toată discuția)