Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

buna ziua,
sunt un tatic care in urma cu 12 ani am divortat de fosta mea sotie.minorul i-a fost incredintat ei pentru ca eu nu aveam domiciliu stabil, dar ea a plecat in strainate si mi l-a lasat mie pana acum un an.in 2010 m-am recasatorit, iar ea a aflat si m-a amenintat ca imi ia copilul.in conditiile astea eu am deschis proces pentru reincredintare minor si l-am castigat.intre timp ea a venit in tara a facut recurs si a luat copilul cu ea in italia influentandu-l cu bani.ce sanse am acum sa castig copilul la recurs el fiind de noua luni in italia.mentionez ca minorul are 14 ani.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: naepopescu , utilizator 22:32, 26 Aprilie 2012
Hotararea d-vs. din fond este executorie, chiar daca este atacata cu recurs.Prima hotarare prin care a fost incredintat catre mama este lipsita de efecte prin aceasta a doua hotarare prin care d-vs ati castigat.In concluzie, scoaterea copilului din tara in aceste conditii este fapta penala!
imi puteti spune va rog in baza carei legi sau articol?
In apel cine a castigat?
Nu cumva ati pierdut in apel?

Cum a iesit cu minorul din tara?
pe fond la judecatorie am castigat si ea a facut apel (ma scuzati) la tribunal unde am termen maine.ea a iesit in perioada care s-a scurs de la introducerea apelului pana la primul termen din apel, pe care l-am avut pe 2 dec.maine este al doilea termen deoarece tribunalul a cerut ancheta sociala la domiciliul ei din Italia.mentionez ca pe fond ea a sustinut ca a venit definitiv in tara pentru a fi aleturi de copilul ei.
va rog ajutati-ma ca maine e termen si sunt foarte ingrijorat nu stiu cum sa mai actionez pentru a-mi vedea copilul. va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre copil ramona j ramona j v-am contactat in problema mea cu divortul in legatura ca fostul sot nu ma lasa sa vad copilul pana la hotararea definitiva si irevocabila si se foloseste de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor.recurs ContSters221029 ContSters221029 Am avut o relatie de concubinaj care s-a terminat acum 2 ani jumate si a durat 4 ani. Din aceasta relatie au rezultat 2 copii,unul care mi-a murit ... (vezi toată discuția)
Divort ramona j ramona j Ma aflu in divort cu fostu sot de 1an jumate .Eu am castigat custodia copilului de 5ani la fond si apel iar la recurs i s-a aprobat sa i se-i rejudece ... (vezi toată discuția)