avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am trecut la gradul III de invaliditate si nu am mai ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am trecut la gradul III de invaliditate si nu am mai primit stagiu potential

In ina 2003 am iesit la pensie pe caz de boala gradul doi. La stabilirea pensiei s-a luatin calcul ani efectiv lucrati si un "stagiu potential " stabilit la cea data de 7 ani 9 luni si 3 zile. In ian 2011 mi-a fost luat gradul doi si trecut la gradul trei.La recalcularea pensei de gradul trei s-a luat in calcul numai ani efectiv lucrati Acel stagiu potential a fost taiat.Pote imi spune cineva daca exista o baza legala? si care este acesta? Dupa mine "stagiul potential" trebuia mentinut in continuare acelasi indeferent ca gradul de invaliditate este doi sau trei. Modificarea in ian 2011 trebuia facuta numai la punctele anuale aplicate confrm legi.care pentru gradul trei este de 0.40 puncte fata de 0.60 puncte pentru gradul doi. Trebuie sa mentionez ca in prezent mi se face poprire din pensie, fara sa-mi comunice o decizie cu suma totala de plata . In fiecare luna retinandu-se alta suma . Va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: k666 , utilizator 14:30, 14 Martie 2017
Va multumim, in mod deosebit! Asteptam, fara mari sperante, raspunsul la contestatie. Mergem mai departe spre instanta, desi am avut experiente foarte triste. Oricum, mai mult de atat nu mai avem ce pierde. In parlament s-a depus un amendament privind propunerea sa se acorde stagiu potential si pt. gradul III, propunere trecuta de senat in mod tacit, prin lipsa de activitate. Nu stim in care sesiune, "din ce vara, din ce an/ Anii trec ca apa"...Si eu am fost, candva, "muncitor cu sapa". Sa aveti succes deplin!
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
ContSters228052, utilizator
Bună ziua,
Am gradul 2 de invaliditate și doresc sa mă angajez, de altfel și medicii specialiști susțin sa mă angajez, și nu știu care este varianta pt a mă angaja cu norma de 8 ore având în vedere ca am varianta sa lucrez intr-un birou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu potential bellefille bellefille Ce inseamna stagiu potential pentru pensiile de invaliditate de gradul III? (vezi toată discuția)
Stagiul minim de cotizare pentru pensionare mimika85 mimika85 Sant pensionata pe caz de boala din 2008 . In vara acestui an mi s-a schimbat gradul de pensionare din 2 in 3 . Daca pana acum aveam o pensie de 479 ron acum ... (vezi toată discuția)
Pensionare fara vechime in munca scorus69 scorus69 Buna ziua o ruda de a mea este nascut in 1972 si nu are pe cartea de munca decat 5 ani de munca.Acum are probleme mari de sanatate.Poate cumva sa se ... (vezi toată discuția)