Locuiesc intr-o casa cu 7 apartamente care este administrata de catre un angajat al Federatiei Asociatiilor de Proprietari. Acest administrator nu ne ajuta sub niciun aspect, nu explica, nu indruma, nu sprijina, nu face parte dintre proprietari (asadar nu-l intereseaza) si am propus Federatiei schimbarea acestuia. Am fost refuzati, iar noi in continuare suntem nemultumiti. Fireste ca tensiunile se acumuleaza de la o luna la alta si intr-un final probabil vom renunta la acesta.
Intrebarea este: putem sa ne administram singuri, fara a fi necesara o persoana administrator cu atestat, certificat, ci pur si simplu un proprietar care lunar sa incaseze si sa achite furnizorilor (3 furnizori: apa rece, apa calda si gunoi, caci curentul este debransat, mda, alta poveste, poate pe cale de rebransare, iar gaz nu au decat 2 proprietari care-si achita independent facturile). Acest proprietar care doreste sa administreze vrea sa faca acest lucru benevol, fara a fi angajat, fara a primi remuneratie.
Da, trebuiesc si ele repartizate pe fiecare proprietar.
Cel mai simplu este sa strangeti un fond de rulment din care sa platiti factura in avans si sa nu va complicati cu banca, este munca in plus,trebuie sa mai repartizati si comisioanele.
la FAPR-ul asta ,banuiesc ca sunt si alti admin.Eu administrez un bloc cu 44 ap,nu este usor deloc,dar de cand am luat blocul,am reusit sa-i fac pe proprietari sa aiba incredere in mine si eu zic ca sunt multumiti de prestatia mea.Am sedinte cu ei cel putin odata/luna cu legile ''pe masa''. Administratorul este obligatoriu in ASP si este reglementat in Legea 230/2007 Art. 35..Adminul trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de proprietari...la urma,urmei el este platit ca sa-i deserveasca pe proprietari.
@pmariusf2005,
Ce inseamna prescurtarile FAPR si ASPla care va referiti in mesajul dv?
Cum adica "la FAPR-ul asta ,banuiesc ca sunt si alti admin"?
Sedintele de comitet sau altfel de sedinte intr-o asociatie se organizeaza de comitetul execuitiv, condus de presedinte si nu de administratorul asociatiei.
De ce administratorul ar trebui sa fie "obligatoriu in ASP" ?
Articolul 35 din L 230/2007 nu prevede ca "Administratorul este obligatoriu in ASP" asa cum spuneti dv.
Sunt de acord cu dv ca administratorul trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de proprietari, daca nu are o atitudine corespunzatoare.
Felicitari pentru faptul ca reusiti sa inspirati incredere proprietarilor din asociatia dv!