avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de proprietari fara administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de proprietari fara administrator

Buna ziua!

Locuiesc intr-o casa cu 7 apartamente care este administrata de catre un angajat al Federatiei Asociatiilor de Proprietari. Acest administrator nu ne ajuta sub niciun aspect, nu explica, nu indruma, nu sprijina, nu face parte dintre proprietari (asadar nu-l intereseaza) si am propus Federatiei schimbarea acestuia. Am fost refuzati, iar noi in continuare suntem nemultumiti. Fireste ca tensiunile se acumuleaza de la o luna la alta si intr-un final probabil vom renunta la acesta.

Intrebarea este: putem sa ne administram singuri, fara a fi necesara o persoana administrator cu atestat, certificat, ci pur si simplu un proprietar care lunar sa incaseze si sa achite furnizorilor (3 furnizori: apa rece, apa calda si gunoi, caci curentul este debransat, mda, alta poveste, poate pe cale de rebransare, iar gaz nu au decat 2 proprietari care-si achita independent facturile). Acest proprietar care doreste sa administreze vrea sa faca acest lucru benevol, fara a fi angajat, fara a primi remuneratie.

Multumesc
operatiuniile care se intampla in contul bancar trebuie si ele evidentiate in contabilitate (dobanda, comisioane lunare, comisioane virament ) ?
Da, trebuiesc si ele repartizate pe fiecare proprietar.
Cel mai simplu este sa strangeti un fond de rulment din care sa platiti factura in avans si sa nu va complicati cu banca, este munca in plus,trebuie sa mai repartizati si comisioanele.
multumesc thran si adriantot pt informatii
la FAPR-ul asta ,banuiesc ca sunt si alti admin.Eu administrez un bloc cu 44 ap,nu este usor deloc,dar de cand am luat blocul,am reusit sa-i fac pe proprietari sa aiba incredere in mine si eu zic ca sunt multumiti de prestatia mea.Am sedinte cu ei cel putin odata/luna cu legile ''pe masa''. Administratorul este obligatoriu in ASP si este reglementat in Legea 230/2007 Art. 35..Adminul trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de proprietari...la urma,urmei el este platit ca sa-i deserveasca pe proprietari.
@pmariusf2005,
Ce inseamna prescurtarile FAPR si ASPla care va referiti in mesajul dv?
Cum adica "la FAPR-ul asta ,banuiesc ca sunt si alti admin"?
Sedintele de comitet sau altfel de sedinte intr-o asociatie se organizeaza de comitetul execuitiv, condus de presedinte si nu de administratorul asociatiei.
De ce administratorul ar trebui sa fie "obligatoriu in ASP" ?
Articolul 35 din L 230/2007 nu prevede ca "Administratorul este obligatoriu in ASP" asa cum spuneti dv.
Sunt de acord cu dv ca administratorul trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de proprietari, daca nu are o atitudine corespunzatoare.
Felicitari pentru faptul ca reusiti sa inspirati incredere proprietarilor din asociatia dv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bloc fara asociatie proprietari abrassu abrassu Buna ziua,am 2 intrebari si poate cineva ma poate ajuta Locuiesc in Ploiesti intr-un bloc gen vila cu 10 apartamente,la comun este doar lumina de pa scara ... (vezi toată discuția)
Radet ne-a oprit apa pt ca administratorul nu a plătit facturi din feb 2018 dayana50012000 dayana50012000 Buna ziua. Pe scurt va povestesc ca, RADET Bucuresti ne-a oprit apa pt facturi neplătite din feb 2018 in prezent figuram cu restante de 27 000 RON. ... (vezi toată discuția)
Administrator delapideaza 100000 ron tamsin09 tamsin09 Buna ziua. Administratorul blocului in care locuiesc nu a platit facturile la utilitati ([EDITAT] etc) de cateva luni de zile. Am aflat asta abia ieri cand a ... (vezi toată discuția)