N-am scris niciunde de hotararea AG. De unde ati tras concluzia asta?
Sistemul de penalizari este stabilit de comitetul executiv, prin lege.
Orice sume puse pe liste si neachitate, asa cum am subliniat in citatul din lege sunt purtatoare de penalizari, fireste in conditii legale.
Concluzia am tras-o din textul art.49 si m-am gandit ca e vorba de AG.....
Oricum, va multumesc din nou pentru raspuns si pentru rabdarea de a ne raspunde pentru ca in conditiile in care in tara asta legile sunt foarte stufoase si foarte evazive si cu texte care lasa loc la interpretari, si mai ales ca, intr-un fel sau altul, rau-platnicii sunt protejati de lege, e foarte greu sa ii convingi pe acestia din urma ca trebuie sa-si achite datoriile !
.........
Intre timp m-am interesat si la Asociatia noastra nu este prevazut un sistem de penalizari pentru aceste fonduri din motive de toleranta....
PS - Am gasit !
"Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
j) stabileste sistemul propriu de penalizari ale asociatiei de proprietari pentru restantele afisate pe lista de
plata ce privesc cheltuielile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale;"
Daca asa ati format sistemul de penalizare propriu, este in regula, raman pe dinafara fondurile.
Daca in comitet se observa, prin analiza, ca aceste fonduri sunt neglijate la plata tocmai pentru ca nu sunt penalizate, atunci...."se poate schimba foaia" si impune la penalizare si aceste fonduri.
Comitetul are posibilitatea legala de a actiona flexibil la nevoile si conditiile din asociatie.
Cand esti omenos cu cineva, te astepti sa ti se raspunda macar cu aceeasi masura. Daca nu se intampla asa, atunci...."intorci foaia" :)
buna seara si multumesc pt. raspunsuri. AC = 0, caldura = not applicable, inseamna k deja radetul a sistat apa calda (0), iar de caldura deocamdata nu mai discutam k e vara si nu ne mai trebuie (din fericire deocamdata). s-a ajuns aici, deoarece nu s-a dorit continuarea sau reluarea sub o alta forma/intelegere, a platii datoriei catre radet (macar facturile in sold, fara penalitati). in schimb, strangem fond de reparatii. voi incerca sa aflu care este suma estimata la care trebuie sa ajungem...din cate imi amintesc, se vehicula ceva de genul 40,000 lei