avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata taxei radio-tv pentru persoane juridice
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata taxei radio-tv pentru persoane juridice

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie: sediul Firmei mele (SRL cu obiect d e activitate traduceri-interpretariat si 4 angajati) este in locuinta - domiciliu permanent; o data cu plata Facturii ENELachit si taxa radio de 2.5 lei lunar. Am primit de curand un plic normal (fara confirmare de primire) de la Societatea Romana de Radiodifuziune in care sunt somata sa platesc 300 lei pentru ultimii 2 1/2 ani ca taxa radio pentru Firma (persoana juridica).
1) Drept sa va spun nu mai am chitantele de acum 30 luni incoace, dar e limpede ca nu eu tiparesc acele Facturi ENEL, suma de plata radio apare si se achita lunar;
2) Ce ma fac daca voi primi separat un alt plic pentru plata TV ?
Multumesc mult pentru timpul si ajutorul dvs.
Cel mai recent răspuns: tibiersek , utilizator 08:46, 18 Februarie 2013
Am primit o citatie(prima infatisare e pe 5 decembrie) pentru neplata taxei de radiodifuziune de catre firma. Intrucat am vazut ca majoritatea au primit doar somatii as vrea sa stiu daca mai sunt altii in situatia mea si cum au procedat.

De asemenea, as vrea sa stiu daca Societatea Romana de Radiodifuziune nu era obligata sa ma invite la conciliere prealabila si daca faptul ca sediul social are aceeasi adresa cu domiciliul administratorului are vreo relevanta. In plus, cum as putea proba ca nu sunt beneficiar al acestor servicii?
Adica ati fost chemat direct in instanta fara o instiintare prealabila a sumelor neachitate?
Adresa comuna pt administrator si sediul social nu e relevanta, iar proba ca nu sunteti beneficiar ca persoana juridica este ca nu aveti pe inventar nici un fel de receptor radio.
In prealabil am primit odata cu factura Electrica desfasuratoare cu platile restante si penalitatile anexe si la un moment dat am primit si o somatie, dar de la o firma de recuperari creante.
In plus, acum am fost chemat in judecata doar pentru neplata taxei radio nu si a taxei tv.

As putea invoca exceptia lipsei invitatiei la conciliere prealabila sau sa fac referire in intampinare doar la argumentele din deciziile ICCJ existente in acest sens?
Buna ziua, eu ma aflu intr-o situatie similara, ce s-a intamplat in cazul dvs pe 5dec?
Am primit o citatie (prima infatisare pe 20 martie 2013) pentru neplata taxei de radiodifuziune de catre firma pentru perioada apr.2010-dec.2011 (curios faptul ca n-am platit nimic inca din 2004,si imi trimit numai pt.perioada sus mentionata).Mentionez ca n-am primit absolut nici o somatie de plata,doar citatia (suma de plata ar fi de 724 lei)
As dori sa stiu daca mai sunt altii in situatia mea si ce se poate face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio luanaionescu luanaionescu Se mai achita sau nu aceasta taxa , de catre societatile comerciale , am primit instiintare de plata in data de 18.10.2012 .Va multumesc anticipat . (vezi toată discuția)
Taxa pe radio si tv anulata sau nu ? apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua , am si eu o nedumerire, am facut o cerere de la scutirea platei taxelor radio si tv pe firma, deoarece nu am tv si nici radio, deci nu beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Taxa radio bubu.g bubu.g Am o rugaminte ;daca ma poate lamuri cineva cu taxa radio;pana la urma decizia Inaltei Curti din aprilie 2009 este valabila tuturor societatilor ... (vezi toată discuția)