avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pierdere contabila microintreprindere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pierdere contabila microintreprindere

Pana in 2009 societatea a fost platitoate de impozit microintreprindere, in 2010 platitoare de impozit pe profit, in 2011 din nou microintreprindere. In 2009 si 2010 societatea a inregistrat profit care a nu a fost repartizat (se afla in 1171 -rezultatul reportat). In 2011 societatea inregistreaza pierdere (suma este mai mica decat profitul nerepartizat din 1171). Administratotul vrea sa ridice dividende. Cum sa procedez, tinand cont de pierderea din 2011?
Cel mai recent răspuns: simina_anca , utilizator 21:41, 14 Mai 2012
Bilantul la 31.12 2011 nu a fost depus, pt. ca tocmai asta era problema sa stiu daca pot repartiza ca dividende diferenta dintre profitul nerepartizat din anii anteriori si pierderea din 2011.
Buna dimineata,

Bine-nteles ca puteti repartiza. La procesul verbal AGA la 31 decembrie , specificati ca pierderea din 2011 va fi acoperita din profitul nerepartizat din anii anteriori. Pentru diferenta de profit nerepartizat faceti hotarare AGA de repartizare a acestuia pe dividende.
Hotatrarea AGA de repartizare a profitului pe dividende se va face dupa depunerea bilantului?
Nu. Bilantul contabil este aprobat de adunarea generala a asociatilor/actionarilor. Tot atunci se hotaraste cum se va repartiza profitul. Aceste lucruri se consemneaza intr-un proces verbal care este anexat la bilant.
Buna ziua,
Parerea mea este ca hotararea AGA de repartizare a profitului pe dividende va fi dupa 31.12.2012. Ea poate sa fie la 01.01 sau la orice data doriti dvs.
Il contrazic pe colegul meu de breasla, dar procesul verbal AGA si hotararea AGA sunt 2 lucruri diferite. PV AGA se refera strict la exercitiul financiar 2011 (prin care se aproba situatiile financiare, contul de profit si pierdere etc), iar hotararea AGA poate sa se refere si la anii anteriori (vezi distribuirea profitul nerepartizat pe dividende).

Alte discuții în legătură

Distribuire profit pe dividende sarailievski sarailievski Buna ziua, Am in balanta profit nerepartizat din anii anteriori (platitor de impozit pe profit), iar in 2014 am pierdere contabila (microintreprindere).AGA ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit Ileana567 Ileana567 Pot sa acopar pierderea anului 2012 din profitul nerepartizat, aferent anului 2011? (vezi toată discuția)
Profit nerepartizat, pierdere contabila si dividende WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Am o microintreprindere, neplatitoare de TVA, cu domeniul de activitate servicii, vechime aprox. 10 ani, in urmatoarea situatie (sume ... (vezi toată discuția)