am cumarat o masina de la un coleg de-al meu, am facut contract de vanzare cumarare, el s-a dusla administratia financiara de care apartinea, si-a obtinut certificatul ptr scoaterea ce la plata impozitului dar eu nu m-am dus la administratia finanaciara ptr declararea masinii si plata impozitului, in termen de 30 zile. aveti idee ce amenzi se aplica, sau alte penalitati sau care ar fi consecinetele ?
multumesc !
Nu . Vinzarea de la persoana fizica la persoana juridica constituie venit neimpozabil , pentru persoana fizica .
Temei legal :
ART. 42 cf
Venituri neimpozabile
În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
g) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul personal, altele decât câştigurile din transferul titlurilor de valoare, precum şi altele decât cele definite la cap. VIII1;( n.b. - se refera la imobiliare acest capitol )
Buna ziua. Problema mea este ca am achizitionat de la un individ (persoana fizica) un autoturism si avand in mana certificatul fiscal al vanzatorului nu mi s-a permis inscrierea acestuia pe numele meu la taxe si impozite pe motiv ca am amenzi neplatite. Adica, mai pe scurt, nu pot inscrie masina pe numele meu la taxe si impozite daca am amenzi neplatite. Este legala sau abuziva decizia directorului de acolo? Ce trebuie sa fac? Va rog ajutati-ma cu un sfat. Multumesc.
buna ziua.am cumparat un autoturism din franta cu numere provizorii de la o persoana fizica din bucuresti ce avea domiciliul la arad.cand am vrut sa inscriu autoturismul,imi trebuia certificatul fiscal.i-am cerut respectivei persoane acest lucru,insa a inceput sa se eschiveze,iar acum nu imi mai raspunde la telefon.am sunat la primarie la arad si am aflat ca acesta nici macar nu a declarat autoturismul.ce trebuie sa fac sa imi inscriu auto?