avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contractul de munca inceteaza in timpul concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. Voi beneficia de indemnizatie pentru CCC?

Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am intrat in concediu prenatal si as dori sa va intreb daca o sa beneficiez de indemnizatia pt ingrijirea copilului dat fiind faptul ca am decizie pe perioada determinata, adica din 01.09.2011-31.08.2012 si concediul postanal depaseste perioada cat o sa figurez angajata. Se considera intrerupere in munca , nu-i asa? Termenul probabil al nasterii e 11 iulie. Multumesc mult. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: andrea44 , utilizator 19:14, 15 Noiembrie 2012
Ideal ar fi ca cele 126 zile de c. maternitate din care 42 zile de postnatal sa se termine inainte de 1 septembrie sa va puteti inscrie la somaj odata cu terminarea contractului de munca. Ulterior suspendati somajul si intrati in CCC.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
amcteam, utilizator
Exact. Asa ma gandesc si eu. Oricum cele 126 nu se termina pana la 1 sept. adica si daca cele 42 de zille obligatorii de dupa se incadreaza pana atunci. Dar din cate stiu nu trebuie epuizate cele 126 de zile; e nevoie doar de cele 42 care urmeaza nasterii. In orice caz daca pot sa ma inregistrez la somaj inca din acest concediu e foarte bine, eu ma ingrijoram sa nu fie descoperita acea perioada de cand expira CIM si pana intru in CCC. Sper ca totul sa fie bine, doamne-ajuta la toata lumea! O seara buna!
as dori un raspuns la urmatoarea situatie:am iesit din CCC in luna august 2011 in somaj,am intrerupt somajul in octombrie 2011,moment in care m-am angajat pe perioada determinata pana in 31 dec 2011iar acest contract mi-a fost prelungit pana in data de 31.12.2012.Momentan,sunt in concediu prenatal cu cel de al 2-lea copil care se poate naste in urmatoarele max.10 zile.Intrebarea este urmatoarea:cele 42 de zile post natale obligatorii daca depasesc contractul de munca,ce se poate face sa nu imi pierd dreptul la indemnizatie?
concediul post natal unde il inregistrez ,la angajator toate cele 42 de zile?sau partial,la angajator pana la data de 31.12.si restul altundeva (somaj,dupa cate am citi mai sus)?In cazul in care vom ajunge sa trecem cateva zile in somaj,ce indemnizatie voi primi?(dat fiind faptul ca la salariul actual,era de preferat sa iau cei 85%)cum se calculeaza cuantumul indemnizatiei in acest caz?
Va multumesc! Cu respect,Andrea
1. Deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului aveti perioade in care ati obtnut venituri din salarii salarii si din conceiul de maternitate (sarcina).

2. - Certificatele de concediu de maternitate le prezentati angajatorului pana cand va inceta CIM de drept (art. 56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat.
- Incepand cu 0101.2013 certificatele medicale le prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati.

3. Apoi veti intra in CCC2 cand veti dori.

4. La somaj nu va veti mai putea intoarce deoarece CIM a depasit 12 luni.
multumesc pentru promtitudine,si informatii.Multa sanatate!CU respect,Andrea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil!!! cam_anca cam_anca buna ziua lucrez in campul muncii din decembrie 2007 momentan sunt angajata in invatamant ca si suplinitor calificat pe perioada determinata in data de 31 ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)