Buna ziua,as vrea sa imi puteti spune concret ce pot face pentru a mi lua copilul cu mine in italia ,concubinul nu vrea sa imi semneze procura copilul fiind pe numele lui se poate rezolva cu un avocat eu nu pot sta in Romania sa ma judec pentru ca pierd serviciul.El nu imi plateste pensie alimentara numai eu ma ingrijesc de copil ,care locuieste acum cu parinti mei ,vreau sa il iau aici ce ma sfatuiti sa fac ?
Daca nu aveti hotarare judecatoreasca nu este nici obligat judecatoreste sa va plateasca pensie alimentara.
Este urat din partea lui dar nu exista nicio sanctiune legala.
Va trebui sa deschideti proces si sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs. in Italia deoarece acolo locuiti.Sa aveti pregatite actele din Italia.
Se va face si ancheta sociala in Italia la domiciliul dvs.
Fara avocat nu cred ca aveti sanse sa castigati procesul.
Va trebui sa veniti si pe la proces.
Daca avocatul va va spune ca nu trebuie sa veniti pe la proces incercati sa va gasiti alt avocat...deoarece cred ca veti pierde daca il veti angaja pe acel avocat.
Buna ziua,mai am o intrebare la dumneavostra in cazul in care ma casatoresc cu cetatean roman ,el avand rezidenta in Italia pot sa iau copilul? imi va fi mai usor ? multumesc
Nu conteaza efectiv acest lucru dar poate conta daca avocatul va sti cum sa puna problema.
Oricum va trebui sa va judecati si sa aveti hotarare judecatoreasca.
Casatoria nu va scapa de proces.
Ar fi bine sa va grabiti cu deschiderea procesului pentru ca in caz contrar il veti finaliza la anul si nu anul acesta.
Ma refer la prima instanta...deoarece daca tatal va declara apel veti ajunge cu procesul la anul.
Insa nu veti ajunge in 2014 daca va grabiti sa il deschideti.
Doamna, pana sa ajungeti sa luati copilul va mai curge apa... pe mai toate raurile.
Nu legati viata dv. szentimentala de viata copilului decat daca la alegerea vietii dv. il includeti si pe copil.
Pentru ca sa-l luati e greu si depinde de multe: cat a stat la parinti, de cine e atasat etc. Ma tem ca nu va avantajeaza ca l-ati lasat pe la bunici. Conteaza si varsta, cum v-ati gandit sa il acomodati in Italia etc.
Multumesc pentru raspuns,intre mine si fostul concubin sau intamplat lucruri foarte grave eu am muncit si am construit o casa impreuna in care acum locuieste el si cu acutuala prietena copilul am fost nevoita sa il las cu parinti mei deoarece trebuia sa i asigur un viitor sa il cresc tata lui nu ai aduce decat dulciuri,cred ca este normal sa incerc sa imi refac si eu viata in care bineinteles copilul meu este pe primul loc .Vreau doar sa va mai intreb ceva,copilul are 3 ani si jumatate eu tin legatura cu el zilnic prin internet ne vedem ,vorbim el este alaturi de mama mea acum iar peste 2 luni voi merge acasa ,imi va fi mai usor sau va fi o problema faputl ca eu si micutul ne vom muta in alt judet sa locuim si daca imi trebuiesc ceva formalitati in sensul acesta ,iar daca tatal copilului va refuza asta are vreun drept ca sa imi impuna asta trebuie acordul lui chiar si in Romania pentru mutatia mea si a copilului in alt judet? Va multumesc.