avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare specialist resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare specialist resurse umane

Buna zaiu,
Ca sa ocupi un post de specialist resurse umane, COR 242314, trebuie sa ai spudii superioare in domeniu resurse umane?
Daca ai studii superioare in alt domeniu si certificat de absolvire curse Inspector resurse umane poti sa ocupi acest post?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:49, 29 Mai 2012
Eu va spun din practica ,acestea sunt pozitii existente in schemele lor,in departamentele de HR si cand recruteaza ,in anunturi folosesc aceleasi denumiri .In cim trec denumirile ocupatiilor echivalente din cor.
Conform Standardelor Ocupationale fiecarui post ii revin atributii deferite....
Avand in vedere ca Specialistul se ocupa de recrutarea sau dezvoltarea personalului, precum si analize ocupationale, etc., un certificat/atestat de Inspector, nu cred ca ii da cunostinte necesare pentru indeplinirea corespunzatoare a sarcinilor solicitate de la un Specialist, care la randul sau ar mai trebui sa mai aiba si o specializare in management.
Specialistul se poate ocupa in afara celor mentionate de dvs.si de administrarea -gestionarea de personal,motivare personal,payroll,iar certificatul de inspector este util in special pe aria de administrare,dar nu si suficient in cele mai multe dintre cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea functiei in cartea de munca broskutza16 broskutza16 Buna ziua, Am cativa colegi care, desi au adus diplome de specializare (licenta in inginerie, economie etc), specializari conform postului de munca, si ... (vezi toată discuția)
Functii cu studii medii si superioare piticul piticul sunt incadrata pe un post de referent/inspector resurse umane 342304 cu studii medii. am absolvit studiile superioare in domeniu cu diploma de licenta .As vrea ... (vezi toată discuția)
Incadrare pe post in resurse umane andra80 andra80 Buna ziua, Am o nelamurire si as dori sa ma ajutati daca se poate. Eu am terminat un Master in Economie si momentan lucrez la resurse umane, dar incadrata ... (vezi toată discuția)