avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Debitor - executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Debitor - executare silita

Buna dimineata,

In esenta situatia se prezinta astfel: o persoana fizica incheie contract cu o firma de telefonie mobila, in 2007. Dupa doi ani ramane fara servicu. de atunci nu mai are nici o sursa de venit, fiind intretinuta contra servicii gospodaresti de catre o familie cu care nu are nici o legatura de rudenie. de asemenea, persoana respectiva nu are nici un fel de bunuri in proprietate (cu exceptia hainelor proprii). un alt aspect important il constituie faptul ca persoana fizica are in buletin o adresa la care nu a locuit niciodata (deci nici in prezent) fiind luata in spatiu de proprietar doar pentru a putea sa-si faca o carte de identitate.

Intre timp, firma de telefonie mobila a cedat creanta unei firme specializata in recuperari. Din cand in cand aceasta firma trimite cate o somatie, dar cum persoana vizata nu locuieste acolo si neavand, in continuare bani deloc, somatiile raman fara efect. De curand, firma de recuperari a trimis o noua somatie in care ameninta cu executarea, in prezenta reprezentantilor legali, nu inainte de a repune procesul pe rol.

Intrebare: daca la adresa respectiva nu se afla persoana vizata, se poate intra peste actualii locatari? Ce se paote face?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:21, 20 Mai 2012
Somatia nu ii e adresata, nu are interes sa notifice pe cineva, nu e datoare nimanui sa anunte ca persoana sta sau nu. Nu e parte in contract, nu are de ce si fata de cine sa-si dovedeasca buna credinta.
As vani cu o precizare. Problema mi-a fost semnalata de proprietarul locuintei, care e sufoact de aceste somatii-notificari.
Cat a luat in spatiu o persoana, asta e , corespondenta aceluia vine pe acea adresa, asa ca sufocat sau nu, nu are ce face.
Cand debitorul isi va schimba domiciliul si va instiinta creditorul de noua sa adresa , atunci nu va mai primi acea corespondenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dynatym dynatym Buna ziua! Scriu pe acest forum in speranta ca voi gasi o rezolvare a problemei mele juridice si voi incerca sa fiu cat mai concisa. In luna august ... (vezi toată discuția)
Hartuire banca GabrielNicolae GabrielNicolae Buna ziua, Am un card de credit/cumparaturi de la [], unde am o anumita rata lunara. Se intampla sa mai intarziu cu plata, din anumite motive, iar cei de la ... (vezi toată discuția)
Somatie firma recuperare creante Hect Hect Buna ziua! Astazi am primit la o scrisoare de la o firma de recuperare creante care spune ca o persoana cu numele M.S. are de achitat o datorie catre Telekom ... (vezi toată discuția)