salut.
am plecat de la ultimul loc de munca, prin demisie, respectandu-mi perioada de preaviz. ultima zi de munca a fost pe 19 aprilie; pe data de 20 in fiecare luna se face plata salariilor. nici pana in ziua de azi nu mi-am primit salariul nici pe luna martie (plata acestuia s-a facut in 20 aprilie) si nici salariul pe aprilie. angajatorul sustine ca am de platit cursuri de formare profesionala (in valoare de aprox. 1800 ron,dar in actula ditionat, in care este specificata formarea profesionala, aceasta suma se multiplica de 3 ori; deci in total as avea de platit vreo 5500 ron). ce e de facut pentru a mi se plati salariu? angajatorul poate fi obligat sa-mi plateasca salariu, sau trebuie sa ajung in instanta pentru a fi platii? ce trebuie sa fac? multumesc.
Daca nu exista cerere de CO pentru ziua respectiva nu au cum sa o ponteze astfel.
Cred ca cei de la ITM s-au spalat pe maini daca au spus ca litigiul trebuie sa se solutioneze in fata instantei ... in principiu, au recunoscut ca s-a ivit un conflict de munca intre dvs si angajator , dar nu au specificat daca au constatat neplata salariului ?
cei de la ITM au specificat urmatoarele in notificarea pe care mi-au trimis-o: "..... Institutia noastra a dispus conform dispozitiilor L108/1999, L53/2003 - codul muncii efectuarea unui control la unitatea anterior mentionata, control ce s-a finalizat prin PVC... si in urma caruia s-a stabilit ca nu v-au fost platite drepturile salariale si indemnizatia pentru concediu neefectuat aferent perioadei reclamate de dvs. ......solutionarea acestui conflict de munca intra in competenta exclusiva a instantelor judecatoresti..........."
-am aflat ulterior ca nu s-a dispus nici o masura de plata a salariului, in urma acestui control.
Mi se pare curios ca nu au dispus vreo masura in legatura cu plata salariului .. posibil din cauza ca numai in instanta se poate obtine obligativitatea de a va achita drepturile salariale , pe de o parte, si , pe de cealalta parte, din cauza numeroaselor litigii pierdute de catre ITM in dauna angajatorilor pe care i-au sanctionat ca urmare ca neindeplinirii masurii de a face ulterior dovada platii salariului dupa efectuarea controlului ....
asa cum am mai spus"sistemul de pile,cunostinte si relatii" este peste lege. Legile sunt facute in asa fel incat sa existeloc de interpretare si portite de scapare. nu ma mai mira absolut nimic din ceea ce se intampla............ O sa scriu cu prima ocazie, in cazul in care mai intervine ceva in acest caz. Multumesc pentru sprijinul acordat.