avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA taxi poate angaja pf?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA taxi poate angaja pf?

intrebarea a mai fost adresata pana acum, si din discutiile pe forum , nu se intelege daca o persoana fizica autorizata taxi poate angaja alta persoana fizica, conform OG 46. cred ca raspunsurile trebuie date ca sa inteleaga toata lumea, si de catre cei cu carte mai multa sau mai putina, si nu cu interpretari din mai multe legi.
am fost la primarie si mi-au spus ca nu se poate ca este o lege speciala si m-au trimis la ITM.
am fost la ITM, si mi-au spus ca este legal conform OG 46.
ideea e daca se poate , si care sunt pasii de urmat.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
celestin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:44, 22 Mai 2012
ideea e ca nu am gasit ceea ce ma intereseaza pemine.
de fapt, citisem articolul inainte de a posta intrebarea. chiar si discutiile din forum.
partea proasta in acest caz e ca activitatea de TAXI, se pare este mai dificila de executat decat pare la prima vedere..
autorizatia se acorda transportatorului in regim de taxi pe persoana fizica autorizata.
ati vazut dumneavoastra undeva sau la cineva licenta pe masina?
de aceea vreau sa stiu, daca este posibil, sa fie angajat alt sofer( nu din punctul de vedere al itm, ci din cel al primariei).
CAP. 2 Autorizarea şi efectuarea transportului în regim de taxi sau în regim de închiriere

SECŢIUNEA 1

Autorizarea transportului în regim de taxi


ART. 7

Transporturile de persoane sau bunuri în regim de taxi se pot executa ca servicii de interes public pentru populaţie, de regula, în interiorul unei localităţi, numai pe baza autorizaţiei pentru transport în regim de taxi, valabilă, emisă de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile prezentei legi.

ART. 8

Autorizarea operatorului de transport sau a taximetristului independent pentru efectuarea transportului în regim de taxi se poate realiza pentru transportul de persoane sau transportul de bunuri, după caz.

ART. 9

Autorizaţia pentru transport de persoane sau bunuri în regim de taxi se emite la cererea operatorului de transport sau a taximetristului independent de către autoritatea administraţiei publice locale sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia solicitantul îşi desfăşoară activitatea, îşi are sediul sau o filiala, după caz, pe baza unei documentaţii minime, care trebuie sa conţină următoarele:

a) copie de pe certificatul de înmatriculare la registrul comerţului al operatorului de transport respectiv sau, după caz, copie de pe autorizaţia eliberata taximetristului independent, potrivit legii;

b) copie de pe licenta de transport corespunzătoare sau exemplarul de serviciu al acesteia, respectiv licenta taxi, după caz, eliberata sau vizata de agenţia Autorităţii Rutiere Romane din judeţul respectiv sau din municipiul Bucureşti, după caz. Licenta de transport pentru operatorul de transport în regim de taxi se va elibera în aceleaşi condiţii în care Autoritatea Rutiera Romana o acorda în transportul public local de călători, conform legii. Taximetristii independenţi vor primi licenta taxi eliberata de Autoritatea Rutiera Romana, în condiţiile prezentării certificatului valabil de atestare a pregătirii profesionale eliberat de agenţiile Autorităţii Rutiere Romane, a actelor ce dovedesc proprietatea asupra autovehiculului utilizat, precum şi a cazierului judiciar;

c) copiile licenţelor de execuţie pe vehicul ale taxiurilor utilizate, licenţe eliberate de agenţia Autorităţii Rutiere Romane din judeţul respectiv sau din municipiul Bucureşti, pe baza licenţei de transport, a exemplarului de serviciu sau a licenţei taxi, după caz. Licenta de execuţie pe vehicul se eliberează numai pentru autovehiculele înmatriculate în judeţul pentru care este valabilă licenta de transport sau exemplarul de serviciu al acesteia. Licenta de execuţie pe vehicul se eliberează pe baza prezentării următoarelor documente:

- certificatul de agreere pentru utilizarea autovehiculului în regim de taxi, eliberat de Registrul Auto Roman;

- copia certificatului de înmatriculare şi a cărţii de identitate a autovehiculului;

- talonul anexa la certificatul de înmatriculare, cu inspecţia tehnica valabilă;

- asigurarea pasagerilor şi bagajelor pentru riscurile ce cad în sarcina operatorilor de transport şi a taximetristilor independenţi;

- asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto;

- dovada plăţii taxei către Autoritatea Rutiera Romana;

d) dovada ca fiecare taximetrist este angajat al operatorului de transport sau ca taximetristul independent este proprietarul taxiului, precum şi ca aceştia deţin certificatul de atestare a pregătirii profesionale eliberat de agenţia Autorităţii Rutiere Romane.

ART. 10

Autorizaţia pentru transport de persoane sau bunuri în regim de taxi eliberata operatorului de transport sau taximetristului independent este unica. Pe baza acesteia, autoritatea administraţiei publice locale poate elibera câte o autorizaţie taxi permanenta sau sezoniera, după caz, pentru fiecare licenta de execuţie pe vehicul detinuta, care conţine şi numărul de ordine atribuit.

ART. 11

Autorizaţia pentru transport de persoane sau bunuri în regim de taxi, precum şi autorizaţia taxi au valabilitatea egala cu cea a licenţei de transport, respectiv cu licenta de execuţie pe vehicul, după caz.

[ link extern ]
bine, bine dar care este morala, caci legislatia am citit-o si eu, dar nu m-a lamurit cu nimic.
daca se poate la obiect si nu citate din lege
Se poate conform legii. Legea v-am citat-o ca sa stiti ce argumente sa ii aduceti functionarului de la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie taxi pf Carco Carco Salutare! Care este procedura pentru a oferi servici taxi pentru persoana fizica? am masina si as vrea sa ma apuc de meseria asta! VA MULTUMESC ANTICIPAT! (vezi toată discuția)
Firma taxi gullerosman gullerosman va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa imi deschid o firma de taxiuri.multumesc (vezi toată discuția)
Vreau sa ma autorizez ca pfa taximetrist dacyan dacyan M-am liberat de 2 ani din penitenciar pt o condamnare de 10 ani pt lg 143/2000. Am executat fractia si m-am liberat pt buna purtare. As vrea sa-mi deschid PFA ... (vezi toată discuția)