avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire inatacabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire inatacabila

Buna ziua,

Vreau sa las impreuna cu sotia , ca mostenire , toate bunurile pe care le posed , apartament , masina etc numai uneia din cele 2 fiice majore pe care le am .
Testamentul e suficient? Contract de vinzare - cumparare ?
Ceva inatacabil ...
Multumesc
Este o solutie pentru dumneavoastra este sa intocmiti la notariat un contract de vanzare cumparare cu clauza uzufruct viager. Dar tot poate fi atacat in instanta.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
Cabinet de Avocat Todorese Doina, Avocat
Daca nu se plateste pretul, doar scapa de raport. Contravaloare tot ii da celuilalt copil. Mai sunt si cheltuieli inutile cu taxe etc.
Cu uzufruct e presupusa donatie.
Sa inteleg ca pina la urma cea mai buna solutie este divortul de comun acord...=D>
Chiar daca nu e o metoda chiar "morala", Cite metode sau actiuni sau cum vreti sa le spuneti sunt morale ?
Nu- asa ?
Mie imi pare cea mai proasta... pentru dv. Asa cum am aratat.
Dar fiecare alege pentru el si va doresc sa existe tinerete fara batranete, viata fara de moarte si dragoste fara nabadai. Insa nu as paria pe asta. :D
Si asa, depinde de contributiile sotilor, daca se plateste sulta, cum se cheltuie ea, daca veti sta impreuna, ce vor cunoaste apropiatii si daca fiica va putea dovedi frauda. Caci si contractul de tranzactie poate fi desfacut...

Oricum, divortul nu va scapa de imparteala bunurilor, partajul imparte bunurile. Cunoasteti costurile unui partaj azi?
Fata de data la care ati initiat subiectul, taxa de timbru va fi cam cat ar fi costat ajutorul unui jurist cu tot cu acte la data respectiva.
Repet: ca sa faceti asa ceva actele vor costa ceva... si tot nu vor fi inatacabile. E posibil sa va coste aproape de rezerva succesorala, adica sa fie egal cu a lasa fiicei numai partea de mostenire pe care oricum ar fi luat-o daca nu era toata tevatura asta.
ASta asa, estimativ, ca in realitate e incalculabil ce se putea realiza cu diferenta de bani, un fel de "beneficiu nerealizat".
Succes!
Va respect parerile. Voi mai cugeta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teo2304 teo2304 as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit? (vezi toată discuția)
Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Act de donatie sau act de vanzare cumparare? laura_dulgheru laura_dulgheru bunica mea are un apartament pe care doreste sa mi-l lase mie,si nu prin testament ca acesta se poate ataca. va intrebati de catre cine?bunica are un singur ... (vezi toată discuția)