Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poate fi anulat permisul la primul dosar penal?

la prima abatere, la primul dosar penal procurorul/judecatorul poate sa-mi anuleze permisul de conducere deoarece am condus cu permisul retinut la urma finalizarii dosarului? daca ar fi sa fie cauza asta pot face ceva mkr sa iau doar o amenda administrativa? dak fac recurs reusesc sa impiedic sa nu mi-l anuleze? sau ce ar fi indicat sa fac sa scap fara anularea permisului puteti sa-mi dati niste sfaturi ? Va multumesc!
mi-sa respins din cauza unui accident neacordare de prioritate. este singurul accident care l-am facut si nu a fost cu victime. ce ma sfatuiti in legatura cu acest dosar sa fac? un avocat mi-a spus ca este cel mai bine sa nu fac absolut nimica sa astept pana imi trimit ei verdictul. deoarece se prescrie si asta ar fi in avantajul meu . sa astept pana la finalizare cum spune el sau sa ma implic cu un avocat sa mearga mai repede? daca mi-as lua un avocat sa se ocupe si s-ar finaliza dosarul mai repede este si cauza sa-mi anuleze permisul ? :-/
Da, pentru o tamponare in urma careia s-a incalcat o regula pentru care legea prevede retinerea permisului de conducere, suspendarea este de 60 zile (art. 101 alin. 3 lit.a), cu testare obligatorie la regulile de circulatie. Daca nu sustineti/promovati testarea suspendarea se majoreaza cu inca 30 zile cfm. art. 106 din OUG 195/2002.
Cu siguranta acum vi s-a intocmit o lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul cu p.c. suspendat (art. 86 alin. 2 din OUG 195/2002). In functie de circumstantele in care s-a comis fapta, parchetul va da o solutie pe masura. In general pentru astfel de fapte, cu un grad de pericol social scazut, se aplica o amenda administrativa. Mai ales daca dati dovada de cooperare si regret asupra celor comise. Daca parchetul va va aplica doar o amenda administrativa, va trebuie sa mergeti cu o copie de pe ordonanta de scoatere de sub urmarirea penala si aplic. art. 18 ind. 1 C.P. la politia care v-a intocmit lucrarea penala ( la Serviciul Rutier al judetului respectiv) unde veti depune o cerere de restituire a permisului de conducere. Suspendarea este de 90 zile, iar testarea este obligatorie si la aceasta fapta. Suspendarea pentru infractiunea in cauza va succeda suspendarea pentru tamponarea. In total veti avea p.c. suspendat pentru 180 de zile (daca prmovati testarea pe care o puteti da imediat ce depuneti cererea de restituire a permisului de conducere pana in ziua 89 a suspendarii in urma comiterii infractiunii). Daca ajungeti pe instanta si va condamna, atunci politia rutiera este obligata sa va anuleza permisul in baza sentintei penale.
dak mi se anuleaza permisul trebuie sa intru la examenul teoretic acela cu minim 22 de puncte sau cel 13 din 15? va multumesc!
daca se anuleaza permisul de conducere, ceea ce presupune o infractiune, se sustine examen ptr obtinerea unui permis nou, adica examen teoretoc 22/26 si traseu.
daca se suspenda permisul de conducere, fiind vorba de o contraventie, in anumite conditii se sustine testul de verificare ptr cunoasterea regulilor de circulatie, 13/15.
in urma unui dosar penal pentru conducere cu permis suspendat oare am sanse sa mi se suspende mkr? este prima oara prima fapta comisa am declarat k imi pare rau a fost fara sa stiu etc. akm este la parchet dosarul. am sanse sa mi se finalizeze mkr cu o contraventie si suspendare? sau ce as putea sa fac in legatura cu asta sa-mi angajez un avocat sau nu i nevoie?

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 84alex84 84alex84 salut! Am si eu o intrebare...Am avut o alcoolemie de 1.3 g/l.Daca ajung in instanta,pot sa primesc o pedeapsa fara suspendare,sau acolo se dau doar astfel de ... (vezi toată discuția)
Amenda penala tyby33 tyby33 Buna ziua,spuneti-mi va rog daca la primirea unei amende penale se anuleaza permisul de conducere?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Vatamare corporala art 184 alineatul 1 si 4... EastAndrei EastAndrei Am fost implicat intr-un accident de circulatie acum 2 ani de zile ... mi-a fost data sentinta 6 luni de suspendare si plata in cooperare cu firma de ... (vezi toată discuția)