avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fondul Mihail Kogalniceanu
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fondul Mihail Kogalniceanu

am un magazin mixt in mediul rural si doresc sa il dezvolt, mai precis am nevoie de un spatiu modern, cum ma pot ajuta pe mine aceste fonduri si daca le pot accesa.
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 23:23, 21 Iunie 2012
insa la "panglicarii şi de negustorii de vorbe", cum ar zice eminescu, guvernantii sunt de neintrecut...

ANEXA
PS-04.02
Revizia 1

PROCEDURA
de implementare a Programului de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă

1. Obiectivul Programului
Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, denumit în continuare Program, este un program multianual de încurajare şi de stimulare a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, implementat de către Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, denumită în continuare Agenţia, în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 65/2009 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare.
Obiectivul principal al Programului îl constituie sprijinirea operatorilor economici, societăţi comerciale şi societăţi cooperative, prin facilitarea accesului la finanţare, în scopul îmbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice ale operatorilor economici, urmărind adaptarea la cerinţele determinate de statutul României ca stat membru al Uniunii Europene, prin creşterea nivelului de competitivitate, crearea şi menţinerea locurilor de muncă, sporirea protecţiei consumatorilor şi securităţii alimentare.

Programul urmăreşte:

- întărirea capacităţii operatorilor economici de promovare a produselor şi serviciilor de piaţă;
- dezvoltarea şi modernizarea activităţii comercianţilor şi prestatorilor de servicii de piaţă.
...
Schema se aplică pe întreg teritoriul României, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

... si ca sa intelegem bine ce inseamna "Schema se aplică pe întreg teritoriul României", ni se spune...

"Pentru anul 2012, prin implementarea Programului, se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minimum 70 beneficiari."

... asta inseamna ca vor "beneficia" de "ajutorul" statului roman pentru "modernizare, creare de noi locuri de m..., etc, etc, etc", raportat la numarul imm-urilor cu activitati in comert si servicii din romania... un procent de... aproximativ... aproximativ... aproximativ...

0,015%:stunned:
"beneficiari".

si restu', ailalti 99,985%, data aviatoare, ca acum ii sare "schema", nu sunt "eligibili".:))

Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
ContSters233047, utilizator
... dupa prima zi sunt inscrisi 1.000 de "aplicanti".

[ link extern ]

inseamna ca vor fi vreo 5.000 dupa 5 zile de inscrieri...

statul are alocati bani in acest "program" pentru 70 de "beneficiari"... adica e/va fi o concurenta de 71 "aplicanti" "pe loc" (eligibil)...

sau, pe 1,4 % din cei inscrisi ii va "ajuta" statul sa se "modernizeze".

asta n-are cum sa fie o treaba serioasa.
Eu nu inteleg care e problema d-tale de spui ca toate programele sunt proaste. Pe toate topicurile numai astfel de interventii ai d-ta, totul e prost. In primul rand ca statul nu e obligat sa ajute pe nimeni moka. De exemplu, pe mine nu m-a intrebat nimeni daca sunt de acord sau nu. Ca doar si eu sunt contribuabil si sunt si banii mei acolo. Poate ca eu as fi de parare ca banii mei stau cel mai bine in buzunarul meu si ca nu ar trebui sa ajute pe nimeni, pe banii mei de contribuabil.

Bun, dupa ce ca, totusi, statul se hotaraste sa acorde niste privilegii catre unele firme, acum spui ca sunt prea putine firme ajutate. Dar daca nu erau deloc, era mai bine? Caci, repet, banii acestia nu sunt un drept, ci un privilegiu. Si, in saracia noastra, atat se poate, daca vrei mai mult de ce nu faci d-ta un program din banii d-tale?

Deci, cum ar fi bine, cu sau fara subventie? Asa-i ca e usor sa pui verdicte, cand sunt banii altora la mijloc?
GabrielPt a scris:

In primul rand ca statul nu e obligat sa ajute pe nimeni ...

Bun, dupa ce ca, totusi, statul se hotaraste sa acorde niste privilegii catre unele firme, acum spui ca sunt prea putine firme ajutate. Dar daca nu erau deloc, era mai bine? Caci, repet, banii acestia nu sunt un drept, ci un privilegiu. Si, in saracia noastra, atat se poate, daca vrei mai mult de ce nu faci d-ta un program din banii d-tale?

Deci, cum ar fi bine, cu sau fara subventie? Asa-i ca e usor sa pui verdicte, cand sunt banii altora la mijloc?

ca statul ia masuri de sprijinire/dezvoltare economica (in cazul asta cu subventii) a intreprinzatorilor nu e nici pe departe "acordare de niste privilegii"!

ARTICOLUL 47- Constitutia Romaniei

(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.

... or, asa cum o face, pentru zero virgula zero unu la suta din agentii economici, in mai toate "programele" de finantare/sprijinire/dezvoltare, e ca si cum n-ar face-o deloc...

sunt numai bife de masuri economice, ca sa se afle in treaba, cu valoare ZERO in practica!

au numai "valoare" propagandistica.

cu efect, vad, la unii.

Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
ContSters233047, utilizator
Este chiar o treaba foarte serioasa, care este desconsiderata in conceptia generala:CONCURENTA REALA, COMPETENTA, DEZVOLTAREA!
Ceea ce este greu de conceput este:Demonstreaza ca poti si ca vrei, ca stii ce vrei, ca nu banii pusi la dispozitie sunt scopul, ci dezvoltarea avand privilegiul de a primi acei bani.

Alte discuții în legătură

Buget suplimentat pentru trei programe implementate de aippimm! Daniela Bolog Daniela Bolog Comunicat de Presă 17.09.2012 Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii vine în sprijinul ... (vezi toată discuția)
Anunt important - incepand cu data de 20.06.2012,ora 10.00 incepe inscrierea pentru programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata Daniela Bolog Daniela Bolog Prin Decizia Presedintelui Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii nr. 147/04.05.2012, publicata in ... (vezi toată discuția)
Dipimm a publicat ghidurile a 9 programe de finantare pentru imm! Daniela Bolog Daniela Bolog Directia Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (DIPIMM) a publicat proiectele a 9 ghiduri aferente programelor nationale destinate ... (vezi toată discuția)