Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot sa aflu daca convorbirile mele telefonice au fost interceptate si eu am fost urmarit?

sint sigur ca telefoanele mele au fost (si probabil mai sint)urmarite
vreau sa aflu care/i modalitatea ca procuratura sa/mi comunice ca au fost urmarite telefoanele mele cit si eu si ca nu mai sint
care/i legea nr care reglementeaza cererea la piccj? pentru a mi se comunica daca au fost emise mandate de ascultare si/sau urmarire?
multumesc pentru ajutor
De obicei, cand aflati daca telefonul a fost ascultat (convorbiri inregistrate) este deja tarziu, deoarece urmarirea penala a fost inceputa. Daca tot aveti aceasta temere, cel mai indicat este sa achizitionati o cartela pe care o puteti arunca cand se termina creditul si sa luati alta noua, cu o singura conditie....sa fie schimbat si telefonul.
Pentru ca un telefon sa fie "ascultat" trebuie sa existe un mandat, iar acesta nu se emite decat daca exista motive temeinice pentru emiterea lui.
Nu o sa va comunice nimeni ca sunt inregistrate convorbirile telefonice pe care le aveti, indiferent de unde si cum faceti cererea, deoarece este ilogic sa fiti prevenit asupra acestui fapt.
Pentru mai multe informatii va rog cititi si Legea nr.298/2003: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefoane ascultate ?! sau nu ... badguy_goodguy badguy_goodguy Vreau sa aduc in discutie , o veche tema... telefoanele in Romania sunt sau nu inregistrate in masa? Sunt unele \"guri rele\" care afirma chiar ca atunci ... (vezi toată discuția)
Telefoane ascultate + mesaje arken123 arken123 Salutari, as avea si eu o intrebare la care alte persoane de pe alte site-uri n-au reusit sa imi raspunda: in legatura cu telefoanele ascultate. Suntem toti ... (vezi toată discuția)
Autorizatie interceptare si inregistrare a convorbirilor sau comunicarilor prin telefon RazvanBaciu RazvanBaciu Buna ziua, Este legala emiterea unui mandat de ascultare a telefoanelor pt infractiunea de evaziune fiscala(simpla)? Daca da, as dori temeiul legal. (vezi toată discuția)