avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport

buna seara..am si eu o intrebare. pasaportul copilulu meu expira pe 21 iulie, dar eu vreau sa plec cu el pe 28 iunie.intrebarea mea este.pot face cerere de eliberarea unui nou pasaport aici in romania, si ei sa il trimita apoi la consulat in italia?si eu sa il iau de la consulat?multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: aureliaoraca , utilizator 18:58, 4 Iulie 2012
yvk, :coffee:

In HG 219/2011 scrie:
7.
(7) Pasapoartele anterioare se anuleaza si se restituie titularului:
[...]
b) in cazul pasapoartelor aflate in termen de valabilitate, daca exista o cerere scrisa a titularului, la inmanarea catre titular a pasaportului simplu electronic.
8. La articolul 14, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 14
(1) Pasaportul simplu electronic si pasaportul simplu temporar se ridica de la serviciul public comunitar sau, dupa caz, de la misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, de titular sau de persoana care a formulat cererea [...]
tocmai de aceea am intrebat pt k eu stiu de la o prietena k a facut cerere aici in romania, la tulcea si a primit pasaportul dupa o luna la consulat milano, inca nu am sunat, dar o sa merg personal sa intreb.si o sa va anunt atunci daca se poate sau nu.multumesc din suflet pt rapsuns
am vb la pasapoarte, si va anunt ca merge, sa primesc pasaportul la consulat, in cazul meu la milano, atata timp cat am pasaportul inca valid, si cand ridic, de la consulat pasaportul nou, il las pe cel vechi..:D
Multumim. E bine de stiut! :)
Pasaportul vechi nu-l lasati la Consulat. Se anuleaza si vi se restituie impreuna cu pasaportul nou.

Alte discuții în legătură

Întrebare Butucanu Daniela Butucanu Daniela În cât timp se poate obține un pașaport nou în cazul în care l-ai pierdut pe primul? (vezi toată discuția)
Documente necesare eliberare pasaport simplu electronic alina_25 alina_25 Care sunt documentele necesare pentru elibererea de pasaport simplu electronic? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pasaport in regim de urgenta rosiulia rosiulia Buna as vrea si eu sa stiu daca se poate face eliberarea unui pasaport simplu electronic in regim de urgenta. As vrea sa merg in vacanta cu iubitul in ... (vezi toată discuția)