avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data de incetare a suspendarii CIM pentru crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data de incetare a suspendarii CIM pentru crestere copil

Buna ziua,
Am o salariata care a nascut la data de 30.05.2010, a solicitat susp. CIM incepand cu 19.08.2010 (la sf. celor 126 zile de CM). Pe data de 30.05.2012 copilul implineste varsta de 2 ani. Ea se va intoarce la serv. incepand cu data de 31.05.2012. In DECIZIA de incetare suspendare CIM si in REVISAL care va fi data de incetare susp. 30.05.2012 sau 31.05.2012?
Eu am trecut data de 30.05.2012 ca data de incetare susp.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:30, 21 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Am cateva nelamuriri in legatura cu acordarea ajutorului de somaj dupa incetarea CCC.
Am fost angajata pe perioada determinata, incepand cu data de 01.09.2014 a incetat suspendarea contractului individual de munca.
Pe data de 07.01.2016 s-a incheiat concediul de crestere a copilului.
Deoarece au trecut 12 luni de la emiterea deciziei, cei de la somaj nu imi accepta dosarul.
Cui sa ma adresez si ce trebuie sa fac pentru a putea beneficia de somaj?
Care este motivul neacceptarii dosarului dvs de catre AJOFM?
In ultima decizie pe care o am scrie ca incepand cu data de 01.09.2014 inceteaza suspendarea contractului individual de munca incheiat pe perioada determinata. Acesta este motivul, nu mi au primit decizia.
Pe data de 07.01.2016 s-a incheiat concediul de crestere copil.
Mentionez ca inainte de a intra in CCC am muncit, am 10 ani fara intrerupere trecuti in cartea de munca.
Cred ca este posibil ca unitatea unde am muncit sa nu fi trimis cererea la AJOFM in termen de 10 zile de la data incetarii contractului conform art. 38 din Legea nr 76/2002 (alin. 2,3 si 4).
Nu angajatorul depune actele la AJOFM, ci salariatul.

Tot n-am inteles motivul respingerii dosarului dvs...:-/
Deci, cei de la somaj mi-au spus ca din cauza deciziei nu-mi pot accepta dosarul.

Alte discuții în legătură

Data sfarsit suspendare=data incetare suspendare? gabrieladina gabrieladina In cazul unei angajate care revine de pe CCC, cand se opereaza in revisal incetarea suspendarii, data incetarii suspendarii este identica cu data sfarsitului ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil inaintea implinirii copilului a varstei de 2 ani ServiciulmaltezTimisoara ServiciulmaltezTimisoara Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei probleme cu care ma confrunt. Directorul executiv al asociatiei este in concediul pt cresterea copilului pana in data ... (vezi toată discuția)
Data reluarii activitatii si incetare cim cf art. 55, lit. b) codul muncii dupa ccc Bubinubi Bubinubi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme privind reluarea activitatii dupa CCC, si depunerea demisiei cf. 55 b CM: Pe data de 02.03.2012, ... (vezi toată discuția)