Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

prima inmatriculare

As vrea sa imi cumpar o masina, neinmatriculata in tara. Exista o posibilitate de a nu plati taxa de prima inmatriculare? Daca trebuie totusi sa o platesc, cum pot sa o recuperez pe cale judiciara? Ce demersuri as avea de facut in acest sens?
Va rog mult sa imi raspundeti la intrebare pt a sti ce am de facut.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristinaruxanda , utilizator 20:57, 30 Mai 2012
Puteti atat sa o inmatriculati fara sa platiti taxa cat si sa platiti taxa si apoi sa o recuperati.
Sunt 2 actiuni separate dar ca durata sunt cam la fel.Avantajul daca platiti taxa este ca circulati cu auto pe parcursul actiunii ,dar trebuie sa dispuneti de suma de bani pana o recuperati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto sbpackard170 sbpackard170 Am cumparat un autoturism care fusese adus din Germania si inmatriculat in 2008 de fostul proprietar. Am inregistrat-o la finante si cand am mers sa o ... (vezi toată discuția)
Parcarea unei masini neinmatriculate pe domeniul public lucian1980 lucian1980 Buna ziua De curand am cumparat o masina adusa din austria , pentru a inmatricula masina am nevoie de mai mult timp , intre timp nu a trecut 3 zile de cand am ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina cu taxa auto recuperata de doua zile bogdano18 bogdano18 Buna ziua, Doresc sa vand o masina. Am castigat procesul de recuperare al taxei auto in urma cu 2 zile (dar inca nu am primit banii), deci intentionez sa o ... (vezi toată discuția)