Buna. Sper sa nu vi se para o intrebare stupida, ceea ce am sa va intreb in urmatoarele rinduri.
Sint angajata ca c j la un birou notarial din Bacau(mi s-a dat aceasta sansa dupa vreo 10 ani de secretariat) .
Am inteles ca "ar trebui" sa ma inscriu in Uniunea Colegiilor CJ.......
Mi s-a oferit alternativa de ma inscrie in Asociatia CJ Bacau.
Ce stiti e vreo diferenta, are vreo importanta la care din cele doua voi adera?
Ma incinta ideea ca dupa doi ani Asociatia ... are" pretentia" doar la o lucrare pe care am sa o pregatesc eu, de definitivat, pe cind Uniunea .., are "pretentia" unui examen , care sincer ma cam sperie...Am aflat ca atit Uniunea cit si Asociatia, in afara de faptul ca te inscriu in Tabloul.., cu altceva nu te ajuta.......sau poate da!? nu stiu!
Ajuati-ma cu un sfat , ca sa nu fac o alegere proasta!
Va multumesc!:">
Asa cum au aratat distinsii colegi de ceva vreme(destul de multa) UCCJ nu mai are nimic de aratat. Sa fie acesta un semn ca nu are nimic nimic nou de comunicat membrilor?
Inscrierea pe tabloul consilierior juridici nu-ti aduce nici un beneficiu practic imediat. Primesti o diploma, o insigna si o legitimatie din secolul trecut. In schimb platesti cotizatie lunara si iti mai bati capul cu registrele.
Singurul beneficiu - pur teoretic - era, inainte de recenta modificare a legii avocaturii, accesul mai facil in barou a consilierilor juridici definitivi si cu o anumita vechime.
In rest, daca angajatorul nu are asemenea pretentii, nimeni niciodata nu te va intreba daca esti sau nu membru in colegiu.
Totusi, nu se stie cum va fi reglementat profesia de consilier juridic in viitor, si daca intentionezi sa ramai pe termenlung in profesie,.s-ar putea sa constituie un avantaj la un moment dat faptul ca figurezi printre membrii colegiului.