avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta respinge cererea de chemare in judecata, insa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta respinge cererea de chemare in judecata, insa se pronunta doar pe un capat de cerere

Am avut doua capete de cerere la un fond contencios si instanta nu sa pronuntat decat pe unul singur respingandumi cererea ,iar pe al doilea nici un cuvant ,ce trebuie sa fac?mentionez ca fondul sa judecat la Curtea de Apel.
Vă multumesc!:((
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 11:47, 18 Ianuarie 2014
opinia mea este ca trebuie sa faceti cerere de completare dispozitiv, in caz contrar fiind in situatia omisso medio

sigur se poate face recurs pe ceea ce s-a pronuntat instanta, iar pe capatul de cerere care nu-i in dispozitiv faceti completare si abia apoi recurs la incheierea de completare- daca aveti interes

Mulțumesc mult de sfat.
diorel a scris:

...
Îndreptarea, lămurirea, înlăturarea dispoziţiilor potrivnice sau completarea hotărârii nu poate fi cerută pe calea apelului sau recursului, ci numai în condiţiile art. 281-2812.
...


Stimat forumist,

Când aveți dreptate, aveți, ca să mă exprim astfel. Uitasem complet de prevederea menționată de dvs și, pur și simplu, nu am avut de făcut vreo completare a hotărârii de la schimbarea normei așa că...

Toată stima.
Totuși in icheierea sa articolul de lege 281^2 mai mentioneaza :”iar in cazul hotararilor date in fond dupa casarea cu retinere, in termen de 15 zile de la pronuntare” eu am hotararea data in fond după cum mentionasem deci nu ma-s incadra. pentru moment .:((.
Si foarte bine am facut.
Multumesc inca odata forumului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere ----> completare dispozitiv MIHAELA 1968 MIHAELA 1968 1.Va rpg sa-mi spune-ti daca o astfel de cerere se poate trimite postal (confirmare de primire), unde pot gasi un model? 2.Daca se plateste vreo ... (vezi toată discuția)
Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata - recurs sau eroare materiala smeagull smeagull Buna ziua, S-au cerut chelt. de judecata, s-au dovedit, s-a castigat procesul. Sentinta insa nu cuprinde nicio referire la respectivele cheltuieli. E ... (vezi toată discuția)