Doresc sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: sunt angajata de mai bine de un an de zile ca si consilier juridic angajata cu contract de munca in baza diplomei obtinuta de la Facultatea Drept " Simion Barnutiu" specializarea Administratie Publica. In prezent imi continui studiile si anula cesta voi absolvi si specializarea "drept".
Doresc sa stiu daca anii in care am profesat ca si consilier juridic, fara a fi licentiata in drept vor constitui vechime in specialitate.
Multumesc!
În acest sens, doresc să întăresc convingerea că vechimea în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei se poate dovedi cu ajutorul fişei postului – datorită calificării „atribuită” prin stagiile de adaptare profesională tocmai la cerinţele postului – care, reprezintă cerinţele de ocupare cuantificabile prin criteriile de evaluare ale acestuia - şi ale locului de muncă, la care se referă prevederile art. 189 lit. b) din Codul muncii.
În sprijinul ideii de mai sus, aduc şi sublinierea exprimată în literatura juridică că vechimea in specialitate se mai realizează prin modalităţile reglementate de Codul muncii şi anume: stagii de adaptare profesională la cerinţele postului şi ale locului de muncă; stagii de practică şi specializare în unităţi din ţară sau din străinătate.:P:O
De acord cu stagiile de perfectionare dar daca diploma de licenta este in administratie publica degeaba este postul adaptat persoanei si nu profesiei. Fara nicio suparare dar noi romanii ne pricepem la toate insa consider ca fiecare trebuie sa-si exercite meseria in care este licentiat.
Va multumesc si sunt pe deplin de acord cu opinia dumneavoastra.Am absolvit facultatea in 2001 si stiam la acel moment de la profesorii mei ca putem profesa in domeniu, lucru care s-a si intamplat.......multi dintre colegii mei s-au incadrat ca si juristi. Eu am trait in ultimii 6 in America si am constat imediat ce m-am intors ca diploma obtinuta cu ceva ani in urma nu prea imi ajuta la nimic........specializarea Ad. Publica desi in mod normal ar trebui sa iti dea o multitudine de optiuni nu iti ofera in realitate mai nimic. M-am inscris la continuare de studii si anul acesta voi absolvi......o sa am astfel si specializarea drept. As dori ca cei 2 ani lucrati in timpul facultatii ca si consilier juridic sa nu fie pierduti...... In plus dupa experienta americana mentalitatea mea s-a schimbat mult......conteaza experienta si nu diplomele.......mai ales in vremurile de azi cand facultatea a devenit ceva la indemana oricui. Am constatat acest lucru pe propria piele........eu am terminat cu 10 facultatea acum ceva ani si am invatat pentru notele acelea......colegii mei de astazi abea daca deschid o carte, dau un examen de cateva ori pana reusesc un amarat de 5 si in general sunt total dezinteresati.
Datorita diplomei emisa de Facultatea de Drept multi au facut greseala sa considere ca se pot angaja pe post de consilieri juridici insa specializarea fiind Administratie Publica posturile sunt doar in Administratie Publica. Faptul ca aveti deja vechime de consilier va poate fi benefica datorita confuziei dar nu va mai ajuta la barou.
Un an mai bun tuturor plin de realizari si reusite.
Admitere notari
eugen67
Bună ziua! Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: dacă sunt absolvent al facultăţii de drept- specializarea ştiinţe juridice şi timp de ... (vezi toată discuția)