o societate din Romania cu activitate "Alte servicii de cazare" emite o factura de servicii de cazare cu tva catre o societate din Ungaria neplatitoare de TVA. ce implica acest lucru pentru societate din Romania? (din punct de vedere al TVA-ului si a declaratiilor).
Teoria ca teoria dar practica ne omoara! Dle. xerxes dvs. sunteti un bun teoretician, studiati legile dar din moment ce nu stiti sa completati D394(vezi discutia despre taxarea inversa si declararea acesteia), nu stiti ca transportul international (export) beneficiaza de TVA 0 lasati-ma sa am indoielile mele.
Cu respect.
cred ca ati vrut sa spuneti ca transportul legat de un export de bunuri este scutit de tva (art.143, alin 1 lit c) si nu stiu de unde ati tras aceasta concluzie.
va rog sa precizati postul in care am interpretat eronat prevederile legale, iar daca am gresit, am puterea sa recunosc acest lucru.
despre completarea decl. 394, unele programe de contabilitate realizeaza singure acest lucru.
independent de acest lucru, parerea mea este ca se completeaza atat baza cat si tva aferenta, din moment ce formularul prevede acest lucru, iar operatiunile supuse masurilor de simplificare nu sunt scutite de tva, beneficiarul fiind persoana obligata la plata taxei.
activitatea mea pe acest forum este probono si postez de fiecare data cand consider ca am argumente sa o fac.
imi pare rau ca dvs. nu veniti cu temeiuri legale si doar contabilizati eventualele erori ale partenerilor de discutii.
Dle. xerxes as dori sa va adresez urmatorul mesaj:
1.Activitatea este si ea probono. Daca va inchipuiti ca am un avantaj (in afara de cel de a invata) va inselati amarnic.
2.Contradictiile intre teoreticieni si practicieni sunt greu de conciliat. Eu nu pot sa scriu in declaratii scutit, scriu zero, eu nu pot in D394 sa nu cumulez pozitiile deci fara TVA (nu ma intereseaza ce face beneficiarul).
3.Nu vanez greseli, imi apar punctul de vedere al practicianului si in principiu cand intervine altcineva nu mai postez decat in cazul greselilor fragrante.
Respect teoreticienii si ma astept la aceeasi atitudine din partea lor.
Nu sunt detinatorul adevarului absolut (mai ales in cazul legilor din Romania) dar incerc si eu, in masura posibilitatilor mele, sa-i ajut pe oameni sa nu repete ceea ce am gresit odata.
Factura in euro
ginaproalt
Buna, am o problema la care doresc sa ma ajutati. Firma la care lucrez are o pensiune. Am un cazat persoana fizica Italiana care doreste sa-i fac factura pe ... (vezi toată discuția)