avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

itm

La o societate am facut 3 angajari in data de 29.05.2012 , (erau reangajari defapt pentru ca acesti oameni au mai lucrat la societate ) am transmis revisalul la timp dar nu am parola si am trimis de la ITM deci nu am putut verifica ce am trimis si eram sigura ca totul e in regula. Astazi am avut un control si unul dintre angajati defapt nu era angajat. La mine apare pe stat si pe pontaj dar in revisal la ITM nu este, in schimb cu acel numar de contract cu aceeasi data este o alta persoana cu contract activ. Persoana respecitva are contract incetat la societate si nici nu imi apare pe stat si pe pontaj. Sincer habar nu am ce s-a intamplat cum am eu una in programul de contabilitate si alta in revisal la itm atata timp cat din program transmit la itm. Am primit amenda 10.000 lei astazi pentru netransmitere in revisal al persoanei respective. Credeti ca e corect ? E clar ca e o eroare si nu netransmitere !!!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:42, 10 Iunie 2012
Da asta trebuie sa demonstrez dar cum as putea? Ajunge doar atat ca demonstrez cu martori adica cu restul angajatilor ca persoana respectiva care apare in revisal nu lucreaza la firma si contractul pe care l-am trimis e al celeilalte persoane? Si bineinteles cu pontaj, stat de plata , registru intrari iesiri documente ca peste tot apare doar persoana reala. Nu stiu cum altfel as putea demonstra
Da, se poate demostra , inclusiv cu o expertiza asupra programului instalat pe calculatorul unde este tinut registrul de evidenta a salariatlor in format electronic ...
Cu siguranta e ceva la programul de contabilitate, astazi am sunat la ei , am dat acces in program , au verificat si intr-adevar asa este cum am spus contractul activ nu il pot transmite iar cel incetat apare activ. Au cerut sa trimit baza de date sa verifice , l-am trimis si acum astept sa vad ce pot ei sa faca. In schimb eu am ramas deocamdata cu amenda :(((
Daca se constata ca este greseala programului , atunci amenda se poate recupera de la cei care l-au creat ...
@Cecilia35
incercati sa va faceti Revisalul in programul de Revisal pus la dispozitie de Insp Muncii si nu vor mai aparea erori.
trimiteti un email la Teamnet sa vada care e problema.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare revisal popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, Intampin urmatoarea problema, am un angajat cu data 12.04.2012, am transmis revisalul dar se pare ca am ales un fisier gresit, acuma cand am ... (vezi toată discuția)
Cim semnat doar de angajator - in fapt, persoana a fost la lucru si pontata ca atare Maran Corina Maran Corina Buna ziua, Am avut 6 controale ITM in anul 2015, peste care am trecut cu bine. Acum, am un necaz mare. 1. Societatea \"X\" a incheiat contract cu \"z\" ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare contract in revisal lilianatatar lilianatatar Ce sanctiune primesc daca nu am inregistrat doua contracte in revisal si nu le-am transmis ? am o intarziere de trei zile si tocmai acum au venit in control de ... (vezi toată discuția)