trope_doi a scris:
Daca mama lui AV permite nurorii (mai de voie, mai ca asa vrea fiul) ca LC sa locuiasca acolo este de acord, implicit, si ca fetita dv sa locuiasca acolo, fara o declaratie expresa de primire in spatiu (copilul are numai 2 ani).
Ce este acest acord implicit si ce valoare are el? Proprietarul si-a dat acest eventual acord implicit in conditiile in care credea ca AV este tatal biologic al fetitei si ca fetita poarta numele lui de familie. Si credea aceste lucruri pentru ca asa i-au fost spuse. Rezulta de aici ca si-a dat acordul implicit si pentru ca o fetita care imi poarta numele si care este si biologic a mea sa locuiasca acolo? Mi se pare o interpretare fortata - e ca si cum acest acord implicit pe care il invocati e cumva nelimitat si neconditionat...
Pe de alta parte, cum LC nu locuieste legal in acel apartament (in sensul ca apartamentul nu este domiciliul ei legal si nici resedinta ei legala), rezulta prin implicatie ca nici fata noastra (a lui LC si a mea) nu locuieste legal acolo. Prin urmare, copilul nu are inca un domiciliu (dupa mai bine de doi ani de la nastere) - desi este dreptul sau sa aiba unul, si e obligatia parintilor sa i-l asigure.