avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare drept proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare drept proprietate

Am cumparat un apartament. Cota de teren aferenta mi-a fost data in concesiune pe termen nelimitat, cu obligatia de a plati anual o suma de bani. Suprafata de teren este stipulata in contractul de vanzare cumparare. Se face intabularea dreptului de proprietate pentru acea bucata de teren? Indiferent de raspuns va rog sa imi precizati unde in lege gasesc stipulat acest fapt.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: TanaseStefan , utilizator 10:17, 13 Iunie 2012
Abuzurile statului respectiv primarii nu are limite. Asrfel in baza Legii 18/1991 cu modificarile si complectarile ulterioare am primit in proprietate in cota indiviza cite 25 mp teren corespunzator apartamentului detinut, teren pe care l-am intabulat in CF. Si acum surpriza: suprapuse suntem 5 apartamente fiecare cu cate 25 mp suprafata indiviza , care fac 125 mp iar apartamentul este construit pe numai 67,24 mp cu cotele indivize din constructie: casa scarii etc. Deci suntem proprietari pe o suprafata dubla de teren indivizibila , platim impozite de peste 40 ani (1974) pentru lucruri pe care practic nu le avem. Am primit autorizatie de constructie pentru garaje in spatele blocului pe teren liber , iar acum primaria doreste sa facem concesionare pentru terenul de sub garaje in mod ilegal. Toate garajele care sau construit nu ocupa o suprafata mai mare de 50% din cea care o avem in proprietate si intabulata. ni se refuza dreptul de intabulare a garajelor fara concesionarea terenului aferent care de fapt este in proprietate. Este un abuz clar al autoritatilor in goana dupa bani.Conform CC dupa 20 ani in care ai platit impozitele si taxele legale se poate face uzucapiunea( constructia garajelor s-a facut in 1992 cu autorizatie si toate aprobarile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuire, superficie, uzucapiune, concesionare teren pt. garaj legal construit GhiVal GhiVal Am construit in 1995 (cu autorizatie) un garaj, pe terenul proprietatea Statului Roman. Garajul a fost dat in folosinta definitiva in 1998 si inscris in ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren curte myela myela Cum se poate concesiona un teren din curtea unei case cumparate cu 10 ani in urma in baza legii 112.Mentionez ca am inchiriat deja cota indiviza din terenul ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare apartament MMS123 MMS123 Spuneti-m va rog ce sens dati expresiei subliniate (parte a contractului) : Locuinta ce se vinde este ocupata de comparator in baza contractului de ... (vezi toată discuția)